Villas-Boas meleg fogadtatásban részesült

2014. March 21. Friday in Egyéb, Hírek

Andre Villas-Boast nevezték ki a szentpétervári egyesület vezetőedzőjének, a portugál szakember szerint a futballról alkotott véleménye tökéletesen egybecseng az orosz klub elképzeléseivel.
Andre Villas-Boas

Villas-Boas nem sokat gondolkodott a Zenit ajánlatán.

A portugál szakembert csütörtökön nevezték ki az orosz egyesületnél, miután a Zenit hosszú idő után megköszönte Luciano Spalletti munkáját. Villas-Boas elmondta: nem sokat kellett gondolkodnia az ajánlaton, mert a saját és a klub szakmai elképzelései egybecsengenek.

“Nagyon meleg fogadtatásban volt részem a Zenitnél, hogy őszinte legyek, egyáltalán nem volt nehéz döntés elfogadni az ajánlatot. Az igazán fontos dolog viszont az volt, hogy egybevágnak az elképzelések” – mesélte Villas-Boas, aki azt is elárulta, hogy a keret számára nem ismeretlen, elvégre az európai labdarúgásban már évek óta jelentős szerep jut az orosz focinak.

A portugál azt is megerősítette, hogy az elmúlt napokban megbízott edzőként tevékenykedő Szergej Szemak marad a klubnál, és fontos része lesz szakmai stábjának.

A Zenit az utóbbi időben gyengélkedik, a csapat tavaly október óta összesen csak négy meccsét nyerte meg, ugyanakkor már nyolc vereséget volt kénytelen elkönyvelni. A csapat csak második az orosz pontvadászatban, ráadásul kiesett a Bajnokok Ligájából is.

Villas-Boas hétfőn, hazai pályán mutatkozhat be a Zenit kispadján, az ellenfél a 11. helyezett Krilia Szovetov lesz: a hazai győzelem oddsa 1.33, a döntetlenre 4.50, a vendégek sikerére 10.00 a szorzó.

A Szovetov gárdája elmúlt öt bajnokijából kettőt elbukott, kettőt megnyert, egy pedig döntetlennel zárult. A két csapat elmúlt öt összecsapásából négyet megnyert a Zenit, legutóbb 4-1-re nyertek a szentpéterváriak idegenben.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply