A világbajnokság nagy hiányzói

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Theo Walcott
A sérülés soha sem jön jókor, de akkor a legkegyetlenebb, ha vb-részvételben akadályozza meg a futballistát. Az alábbiakban az idei torna nagy hiányzóit vesszük sorra.

 

Victor Valdes – Spanyolország (a válogatott vb-diadalára 7.00 szorzóval lehet fogadni):

A Barcelona kapusának biztos helye lett volna a spanyol vb-csapatban, mégsem utazhat el Brazíliába. A katalánok március 26-i, Celta Vigo elleni bajnokiján a 20-szoros válogatott kapus rosszul fogott talajt egy szabadrúgás kivédése után, elszakadt a keresztszalagja, ami több mint féléves kihagyást jelent számára.

Kevin Strootman – Hollandia (a válogatott vb-diadalára 34.00 szorzóval lehet fogadni)

Sokak szemében Strootmannak van a legnagyobb esélye arra, hogy a hollandok következő csapatkapitánya legyen. Sajnos a Roma középpályásának újabb négy évet kell várnia arra, hogy világbajnokságon is bemutatkozhasson. A középpályás márciusban feküdt kés alá keresztszalag-sérülése után, amelyet a Napoli elleni bajnokin szenvedett el. Nagyon fog hiányozni a hollandoknak, mert kulcsszerepe volt a csapat középpályás védekezésében.

Theo Walcott – Anglia (a válogatott vb-diadalára 29.00 szorzóval lehet fogadni)

A villámgyors szélső biztos tagja lett volna Roy Hodgson keretének, de január 4-én, az FA-kupa harmadik fordulójában, a Tottenham elleni rangadón az Arsenal támadója megsérült, hordágyon kellett levinni a pályáról, mint kiderült, elszakadt a keresztszalagja. Arsene Wenger szerint Walcott a következő szezon első harmadában térhet vissza, de meglehet, hogy az első meccsekre még nem lesz bevethető.

Christian Benteke – Belgium (a válogatott vb-diadalára 21.00 szorzóval lehet fogadni)

Az Aston Villa csatára a belga válogatott egyik kulcsembere lehetett volna Brazíliában, miután eddig is fontos gólokat szerzett együttesében. A 26 Premiership-meccsen 10 gólig jutó támadó nem volt csúcsformában tavasszal, de április 3-án jött az igazi katasztrófa, amikor egy edzésen elszakadt az Achilles-ina, ez a sérülés legalább féléves kihagyást jelent.

Robbie Kruse – Ausztrália (a válogatott vb-diadalára 1501.00 szorzóval lehet fogadni)

Kruse az év játékosa volt legitóbb az ausztráloknál, ezért mindenki azt várta tőle, hogy igazi vezére lesz az ausziknak a vb-n. Egy edzésen elszenvedett súlyos sérülése (itt is a keresztszalag szakadt) azonban januárban áthúzta a Leverkusen játékosának terveit, még egy-két hónap kell, mire elkezdheti a teljes intenzitású edzéseket.

Bruma – Portugália (a válogatott vb-diadalára 29.00 szorzóval lehet fogadni)

A 19 éves tehetség 2013-ban az U20-as világbajnokságon szerzett négy találatával hívta fel magára a figyelmet. Azóta már debütált a felnőttek között is, és jó esélye volt rá, hogy Paulo Bento a világbajnokságon is számít rá, azonban a Galatasaray színeiben, egy kupameccsen súlyos térdsérülést szenvedett. Jelenleg is lábadozik, és mivel egyelőre nem térhet vissza, a vb-álmai szertefoszlottak.

Makoto Hasebe – Japán (a válogatott vb-diadalára 151.00 szorzóval lehet fogadni)

Hasebe 2006-ban mutatkozott be a japán válogatottban, és azóta is kihagyhatatlan az együttesből, mostanoán 70-szer öltötte magára a címeres mezt. 2010-ben csapatkapitány volt a vb-n, idén azonban nem lesz az, mert decemberben és februárban is meg kellett műteni, miután elszakadt egy szalag a jobb térdében.

Jay Rodriguez – Anglia (a válogatott vb-diadalára 29.00 szorzóval lehet fogadni)

A Southampton csatára idén tört be az elitbe a Southamptoban, 15 gólt szerzett együttese színeiben, bemutatkozhatott az angol válogatottban is, és sokan biztosra vették, hogy ott lesz a Brazíliába tartó repülőgépen is. Márciusban azonban, a Manchester City elleni bajnokin egy földre érkezés után kiment a térde, elszakadt a keresztszalagja, és legalább hat hónapra kidőlt a sorból.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply