Sztárok, akik nem kvalifikálták magukat

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Gareth Bale
A világ labdarúgásának néhány nagy sztárja azért nem lesz ott az idei vb-n, mert válogatottjaiknak nem sikerült kiharcolniuk a szereplést a brazíliai viadalon.

Gareth Bale – Wales

A Real Madrid csatára a világ legdrágább játékosa lett tavaly nyáron, amikor elhagyta a Tottenhamet és a spanyol fővárosba szerződött. Mióta Madridban focizik, tovább nőtt elismertsége, kulcsember lett a BL-döntősnél, néhány kisebb sérülése ellenére 20 gólt is szerzett a Realban, és félelmetes duót alkot Cristiano Ronaldóval. Bár Wales színeiben négyszer is betalált a vb-selejtezőkön, válogatottja csak az ötödik lett csoportjában, és immár 56 éve folyamatosan hiányzik a világbajnokságokról.

Zlatan Ibrahimovic – Svédország

A svéd válogatott a Cristiano Ronaldo vezette portugálokkal szemben maradt alul a vb-pótselejtezőn. A szerény támadó ezek után így nyilatkozott: “Egy dolog biztos: a nélkülem megrendezett világbajnokságot nem érdemes nézni sem”. Ibra már 32 éves, és nem valószínű, hogy látjuk még világbajnokságon focizni, ezért hiánya még inkább fájó. A PSG támadója 2002-ben és 2006-ben is ott volt a vébén, de gólt nem sikerült szereznie, míg négy éve a svédek – akárcsak most – elvéreztek a selejtezőkön.

Robert Lewandowski – Lengyelország

A világ egyik legfélelmetesebb támadójaként tisztelt Lewandowski nyáron klubot vált, elhagyja a Dortmundot és a nagy rivális Bayern Münchenhez szerződik. A 25 éves focista tavaly BL-döntőbe vezette a Borussiát, ahol ugyan alulmaradt a bajorokkal szemben, de a Bernabeuban, a Real Madrid ellen szerzett négy góljával megmutatta, hogy a legmagasabb szinten is képes klasszis teljesítményre. Két éve, a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n három meccsen egy gólt szerzett, és miután válogatottja lemaradt a vb-ről, kénytelen várni addig, míg ismét meg mutathatja gólerősségét egy nagy tornán.

Petr Cech – Csehország

Cech nemrégiben megsérült, ezért akkor is kérdéses lenne a vb-szereplése, ha a csehek történetesen nem véreznek el a selejtezőkön. A Chelsea kapusa már több mint száz alkalommal öltötte magára a cseh válogatott mezét, de 2006-ben szerepelt egyedül világbajnokságon, és elképzelhető, hogy nem is védhet többet vébén, hiszen már a harmincas éveiben jár. Cech az európai foci egyik legmegbízhatóbb alakja, tíz év alatt megkérdőjelezhetetlen volt a helye a kezdőcsapatban a Chelsea-nél, melynek színeiben minden lehetséges klubtrófeát begyűjtött, kivéve a klubvilágbajoki címet.

Demba Ba – Szenegál

A Chelsea támadója nyáron alighanem kénytelen lesz új klub után nézni, miután nem találta a helyét a Stamford Bridge-en. Egy jó szerződéshez nem ártott volna egy jó vb-teljesítmény, de az afrikai pótselejtezőben alulmaradtak Elefántcsontparttal szemben, így Ba otthon várja az érdeklődők jelentkezését a nyáron. Ba a Hoffenheimben szerzett hírnevet magának, majd a Newcastle-nél honfitársával, Papiss Cissével alkotott félelmetes támadóduót.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply