Az Aranycipő esélyesei

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Neymar
A 2010-es vb-n Thomas Müller, David Villa és Wesley Sneijder öt-öt góllal zártak, végül a németek támadója nyerte az Aranycipőt, mert övé volt a legtöbb gólpassz a tornán.

 

Nyolc évvel ezelőtt a németek veterán játékosa, Miroslav Klose, 2002-ben a brazil Ronaldo, 1998-ban a horvát Davor Suker nyerte a legjobb góllövőnek járó elismerést, amelyet korábban olyan legendák kaptak meg, mint Gary Lineker vagy Eusebio. Jelenleg a franciák egykori gólvágója, Just Fontaine tartja a vb gólrekordot, 1958-ban, Svédországban 13 találattal nyert Aranycipőt, több mint dupla annyi gólt szerzett, mint a mögötte második helyen végző Pelé.

Az argentinok ásza, Lionel Messi (gólkirályi címére 8.50 az odds) a gólkirályi cím esélyeseként kezdi meg a vb-t, miután a Barcelonában 40 találatig jutott az idényben, pedig sérülés is nehezítette a dolgát. Míg a Barcában évek óta termeli a gólokat, az argentin média sokszor kritizálta az elmúlt években, mert ezt a teljesítményt a válogatottban nem tudta állandósítani. Az elmúlt két évben ugyanakkor Messi argentin színekben is elkezdte lövöldozni a gólokat, legutóbbi 16 válogatott meccsén 18 gólt szerzett. Az F csoportban Nigéria, Bosznia és Irán lesz a dél-amerikaiak ellenfele, nehéz elképzelni, hogy Messi nem talál majd a kapuba, sőt, már az első meccsek után megalapozhatja gólkirályi címét.

A brazilok reményei Neymarban (gólkirályi címére 11.00 az odds) vannak, már ami a góllövést illeti. A Barca-csatár tehetsége megkérdőjelezhetetlen, még ha a katalánok színeiben nem is ontja olyan intenzitással a gólokat, mint korábban. A brazil válogatottban ugyanakkor rendre elemében érzi magát, 47 meccsén 30-szor talált az ellenfelek kapujába. A selecaóban nem kell kihúzódnia a szélre, középen játszhat majd, és Messihez hasonlóan kedvező csoportba került együttese, Mexikó, Horvátország és Kamerun ellen villoghat majd a kapu előtt.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo hónapok óta kirobbanó formában játszik.

Cristiano Ronaldo (gólkirályi címére 15.00 az odds) és a gól ma már szinoníma kifejezések. A portugál sztár immár három éve nem tud leállni a góllövéssel, ugyanis minden évben legalább annyi gólt szerez, mint ahány meccset játszik. A portugál válogatott történetének legeredményesebb góllövője 49 gólját jó párral megtoldaná a vb-n, de csapatának nem lesz könnyű dolga a németek, a ghánaiak és az amerikaiak ellen. Mivel az élete formájában focizó Ronaldóról van szó, könnyen lehet, hogy a három nehéznek ígérkező csoportellenfél sem tudja majd megállítani.

A Liverpool gólfelelőse, Luis Suarez (gólkirályi címére 21.00 az odds) ebben a szezonban csupa pozitív jelzővel illetve került az újságok címoldalára, 33 meccsen szerzett 31 találatával majdnem bajnoki címhez segítette a Liverpoolt. Uruguayi színekben 77 meccsen 38 gólt szerzett eddig, vagyis itt sem ijed meg az ellenfelek kapuja előtt. Ronaldóhoz hasonlóan nagyon erős ellenfelekkel szemben kell növelnie találatai számát, Costa Rica, Anglia és Olaszország van az uruk csoportjában. Erős védelmekkel és erős riválisokkal találkozik, a csoportból való továbbjutás kiharcolása sem tűnik egyszerű feladatnak.

A spanyolok csatára, Diego Costa (gólkirályi címére 17.00 az odds) ugyancsak fantasztikus szezonon van túl, de ő a nemzetközi porondon még kipróbálatlannak számít. A tehetsége vitathatatlan, kérdéses, hogy képes lesz-e a válogatott meccseken kívánt követelményeknek megfelelni. Mindössze három válogatottsága van, abból kettő ráadásul még brazil színekben, ezért Costa a vb legtapasztalatlanabb játékosainak egyike. Igaz, Müller is csak kétszeres válogatott volt a 2010-es világbajnokság előtt, szóval ez nem feltétlenül számít hátránynak.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply