Vereséggel indult az U19-es Eb

2014. July 20. Sunday in Egyéb, Hírek

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 3-1-es vereséget szenvedett Ausztriától a hazai rendezésű Európa-bajnokság nyitómeccsén, kedden az Izraelt legyőző Portugália lesz a mieink ellenfele.
Mészöly Géza

Mészöly csapata nem úgy kezdett, mint tervezte a szakember.

A magyar U19-es válogatott első meccsét Ausztria ellen játszotta a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, a magyar utánpótláscsapat pedig azonnal helyzettel nyitott. Ivan Lucic rossz kirúgása után Farkas Zoltán törhetett kapura, de cseleit hatástalanították az osztrákok. A 12. percben ismét magyar helyzet alakult ki az osztrákok kapuja előtt, de Asztalos Dávid lesről a kapusba lőtt. Az osztrákok az első negyedóra után néhány perc alatt elhúztak: előbb egy jogos büntetőt váltott gólra Sinan Bytyqi, miután Hrabina Alex elhúzta az osztrák támadó lábát a tizenhatoson belül. majd a 18. percben egy elvesztett labda után Markus Blutsch-hoz került a labda, aki nem sokat gondolkodott, és kilőtte a bal alsót.

Az első félidőben egy komoly helyzete volt Mészöly Géza csapatának, míg az osztrákok további gólokat szerezhettek volna, ám a félidőben maradt a 2-0 a vendégeknek.

A második félidő azonnal osztrák góllal kezdődött, 17 méterről Peter Michorl szabadrúgásból tekert a jobb sarokba, ezzel már három góllal vezettek a vendégek. A 60. percben összejött a szépítés, Farkas a jobboldalon két védőt is megkavart, az alapvonalhoz érve kapura lőtt, Lucic mentett, de a labda az éppen berobbanó Varga Szabolcs fejéről így is a kapuba került. A magyar csapat játéka feljavult a hajrára, de tovább nem tudtunk faragni a hátrányon, Ausztria megérdemelten nyert 3-1-re.

A csoport másik meccsén Portugália 3-0-ra verte Izraelt. A magyar válogatott kedden Portugália ellen lép pályára a felcsúti Pancho Arénában.

Közép-Amerikában is válogatott utánpótlástorna zajlik, a CONCACAF-zóna U20-as bajnokságában vasárnap hajnalban El Salvador és Guatemala korosztályos válogatottja méri össze erejét: az El Salvador-i siker oddsa 1.75, a döntetlenre 3.60, a guatemalai győzelemre 4.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply