A vb-szereplés a célja a Mészöly-csapatnak

2014. July 18. Friday in Egyéb, Hírek

Az első hatba kerülés, azaz a jövő évi U20-as világbajnokságra való kijutás a minimális kitűzött cél az U19-es magyar labdarúgó-válogatottal szemben, amely szombattól hazai környezetben szerepel az Európa-bajnokság nyolccsapatos döntőjében.

Mészöly Géza szövetségi edző tanítványai a csoportkörben sorrendben az osztrákokkal, a portugálokkal és az izraeliekkel találkoznak.

A szakember a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján elmondta, a felkészülés utolsó napjaiban sok videózás szerepelt a programban, az edzéseken elsősorban a taktikai elemek gyakorlására helyezték a hangsúlyt. Hozzátette: a játékosok már nagyon várják az első mérkőzést, az orvosi mérések szerint pedig egyre jobb formában vannak, így szombatra remélhetőleg mindenki legjobb tudását mutatja az Ausztria elleni, roppant nehéznek ígérkező mérkőzésen.

A közvetlen felkészülési időszakban hosszú veretlenségi sorozata szakadt meg a csapatnak, ugyanis az üzbégek legyőzték a Mészöly-csapatot, majd másodjára a vendégek 2-2-es döntetlent értek el. A magyar szakvezető ennek ellenére úgy vélte, utólag is jó és hasznos meccsek voltak.

Elmondta, egyrészt a felkészülés közepén jártak, másrészt pedig sokkal jobb, szívósabb együttessel találták magukat szembe, mint azt előzetesen várni lehetett, ugyanakkor játékosai megérezték, ennél több kell majd a kontinensviadalon. Hozzátette azt is, hogy a találkozókon nem mindegyik kulcsjátékosa lépett pályára.

A szombati nyitányon szintén kemény összecsapásra számít Andreas Heraf, az osztrákok szövetségi edzője, aki két éve irányítja csapatát, amelyben három felnőtt válogatott játékos is szerepel:

“A hazai pálya bizonyos mentális nyomást is jelent a magyaroknak, sok múlik azon, hogy a fiatal játékosok miként birkóznak meg a nagy feladattal” – mondta.

A magyar válogatott második csoportmérkőzésére, a portugálok elleni felcsúti találkozóra elővételben elfogyott az összes belépőjegy, az osztrákok elleni nyitómeccsre és az izraeliek elleni, jövő pénteki összecsapásra még kaphatók belépők a Szusza Ferenc Stadionban.

Az osztrákok elleni összecsapáson a MLSZ több mint 6000 diáknak és utánpótlás-focistának biztosít lehetőséget a szurkolásra, ők 120 busszal érkeznek az ország minden tájáról a Szusza Ferenc Stadionban kialakított “szurkolói zónába”.

A két négycsapatos csoportból az első és második helyezettek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok ugyan befejezik szereplésüket, de vb-részvételt ér a pozíció.

A torna mérkőzéseit az Eurosport két csatornája közvetíti, a magyar válogatott összecsapásait a Duna TV és a Kossuth Rádió is élőben tűzi műsorra.

Az U19-es magyar válogatott kerete:

  • kapusok: Székely György (1860 München), Hrabina Alex (Nyíregyháza)
  • védők: Talabér Attila (MTK Budapest), Asztalos Dávid (MTK Budapest), Bobál Dávid (Budapest Honvéd), Lenzsér Bence (Győri ETO FC), Tamás Krisztián (AC Milan), Forgács Dávid (Atalanta)
  • középpályások: Nagy Dominik (Ferencváros), Németh Márió (Szombathelyi Haladás), Mervó Bence (Győri ETO FC), Kalmár Zsolt (Győri ETO FC), Medgyes Zoltán (Szombathelyi Haladás)
  • csatárok: Zsótér Donát (Videoton FC), Farkas Zoltán (Győri ETO FC), Bobál Gergely (Budapest Honvéd), Balogh Norbert (DVSC-TEVA), Varga Szabolcs (Heerenveen)

sgg \ sgj \ bpt

MTI 2014. július 18., péntek 11:13

Related Articles

Leave a Reply