Vb-2014 – Brit sajtó: “halálcsoportban” az angolok

2013. December 7. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

“D for death”, vagyis a halálcsoport – egyöntetűen ezzel az angol szójátékkal minősíti a szombati brit sajtó a D csoportot, amelybe Anglia a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztásának sorsolásán került, Olaszországgal, Uruguayjal és Costa Ricával együtt.

A lapok szerint az angol válogatott esélyeit jól kifejezte Greg Dyke, az angol labdarúgó-szövetség (FA) elnöke, aki a sorsolás után ujját a torka előtt elhúzva adott kifejezést véleményének. A fotósok és a tévékamerák által elkapott kézmozdulatot több szombati brit lap elítéli. Ugyanakkor a sajtóvélemények egységesek abban, hogy Angliának nagyon nehéz dolga lesz, ha továbbjutó helyen akar végezni csoportjában, főleg úgy, hogy első mérkőzését a “dzsungel közepén”, a fullasztó klímájú Manausban vívja az olaszok ellen, négyórányi repülőútra a riói bázistól.

A Daily Mirror felidézi, hogy Roy Hodgson, az angolok szövetségi kapitánya még a sorsolás előtt “kerülendő helyszínnek” nevezte Manaust, vérig sértve az észak-brazíliai nagyváros polgármesterét, Arthur Virgiliót. A polgármester nem is maradt adós a válasszal: Facebook-bejegyzésében közölte, hogy “jobb lenne, ha Anglia nem is jönne (…) jobb csapatban reménykedünk és egy udvariasabb edzőben”.

A szombati Daily Mail is idézi Hodgsont, aki a sorsolás után kijelentette, hogy “nem ez az a csoport, amelyet magunknak választottunk volna”. “Ha őszinte akarok lenni, nem is volt sok olyan forgatókönyv, amelyek láttán ugráltam volna örömömben” – tette hozzá a szakvezető.

A Mail kiemeli, hogy Angliát Manausban olyan ellenfelek várják, mint Gianluigi Buffon, “korunk talán legjobb kapusa”, Andrea Pirlo, Daniele de Rossi és Mario Balotelli. Ők mind ott voltak abban az olasz válogatottban, amely a 2012-es Európa-bajnokságon büntetőpárbajban kiütötte Angliát.

A szombati The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – egyenesen az Úrhoz fohászkodik hatalmas betűkkel szedett “Lord Help Us” elsőoldalas főcímével, és megállapítja, hogy “ez az a csoportbeosztás, amelyet Hodgson nem akart”.

A lap ugyanakkor külön szerkesztőségi cikkben ítéli el Greg Dyke “torokmetsző” kézmozdulatát, feltéve a kérdést: mit érezhetett Hodgson “a bizalom e megnyilvánulása láttán”. “Reméljük azonban, hogy Dyke defetizmusa arra inspirálja fiainkat, hogy lelépjék Olaszországot” – áll a The Sun kommentárjában.

gke \ kwr \ sag

MTI 2013. december 7., szombat 12:47

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply