Kétgólos hátrányt ledolgozva mentett pontot az Újpest

2013. December 7. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az Újpest a hajrában kétgólos hátrányát ledolgozva 3-3-as döntetlent játszott otthon a Puskás Akadémia együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának első szombati mérkőzésén.

 

OTP Bank Liga, 17. forduló:

 

Újpest FC-Puskás Akadémia 3-3 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1230 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Lázár (60.), Litauszki (79.), Simon (88.), illetve Margitics (31.), Szekeres (62.), Lencse (67., 11-esből)
kiállítva: Suljic (87.)
sárga lap: Suljic (45., 87.), Litauszki (66.), illetve Lencse (23.), Szekeres (82.), Luque (92.)

Újpest:

Balajcza – Nego, Juanan, Litauszki, Ngawa – Stanisavljevic (Balogh B.), Vasiljevic, Sankovic (Simon K., 70.), Suljic – Lázár B., Kabát (Tshibuabua, 55.)

Puskás Akadémia:

Hajdúch – Tamás, Margitics, Szekeres A., Vaszicsku – Polonkai, Tóth B. (Luque, 81.), Cvitkovics, Szakály D. (U. Nikolic, 64.), Haraszti (Tischler, 91.) – Lencse

 

A találkozó elején a csúszós, helyenkén havas talajon nem igazán alakult ki folyamatos játék, a vendégek azonban a félidő közepén kihasználtak egy komoly hazai védelmi hibát, és megszerezték a vezetést. A folytatásban az Újpestnek több lehetősége is volt az egyenlítésre, de Kabát és Vasiljevic is nagy helyzetben rontott, előbbi a kapufát találta el.

A fordulást követően a lila-fehérek kezdeményeztek többet és Lázár góljával egyenlítettek is, a vendégek azonban néhány perc alatt kétszer is eredményesek voltak, amivel úgy tűnt, eldöntik az összecsapást. A hazaiak gyengén futballoztak, de tíz perccel a vége előtt Litauszki gólja visszahozta reményeiket. A lila-fehérek néhány perccel a vége előtt Suljic kiállítása miatt megfogyatkoztak, ennek ellenére tovább “nyomtak”, és a csereként beállt Simon találatával egyenlítettek. Az Újpest a 94. percben a győzelmet is megszerezhette volna, de Lázár fejese a kapufán csattant.

sgg \ slr \ sag

MTI 2013. december 7., szombat 15:58

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply