Varga és Jovanovic a DVSC-ben folytatja

2014. June 17. Tuesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Varga József másfél év után visszatér a DVSC-TEVA-hoz, és a Ferencvárostól átigazolt Aleksandar Jovanovic is Debrecenben folytatja labdarúgó-pályafutását – jelentette be Szima Gábor, a klub elnöke kedden sajtótájékoztatón a Nagyerdei Stadionban.

 

Az elnök hozzátette, hogy további erősítésekre is készülnek: három posztra keresnek játékost, gyors védőre, középpályásra és csatárra is szükségük lenne.

Szima Gábor bejelentette azt is, hogy Bernáth Csaba befejezi aktív pályafutását, Dombi Tibor pedig a Debrecen második csapatának játékos-edzője lesz, de elképzelhető, hogy pályára lép az első csapatban is.

Bernáth Csaba a sajtótájékoztatón elmondta: nehezen hozta meg a döntést a visszavonulásról, de szinte mindent elért, amit szeretett volna. Játszott a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában, sokszoros bajnok, és egyedüliként a csapatból 1996 óta minden sikernek részese volt. A 35 éves játékos 301 mérkőzésen szerepelt a DVSC-ben.

“Ez az életem” – jelentette ki Dombi Tibor, örömmel fogadva klubja ajánlatát, hogy játékos-edzőként folytathatja a munkát a DVSC-nél.

Varga József, a kölcsönben másfél évig Angliában futballozó középpályás, aki a Middlesbrough színeiben 34 mérkőzésen lépett pályára, azt mondta: “tudom, hogy erős a keret, nincs bérelt hely, de mindent megteszek, hogy ismét pályára léphessek a Lokiban”.

A szerb Aleksandar Jovanovic “trófeákat gyűjteni” érkezett Debrecenbe a Ferencvárostól. Úgy véli, “új csapata tudja, hogyan kell győzni, trófeákat gyűjteni” és ennek szeretne részese lenni.

A további csapaterősítéssel kapcsolatban Szima Gábor megerősítette, hogy optimális esetben egy hátvédet, egy középpályást és egy csatárt szeretnének a csapathoz hozni, de – mint megjegyezte – “a jelenlegi anyagi helyzetben ebbe a keretbe meghatározó játékost szerződtetni nagyon nehéz”.

Ugyanakkor Szima Gábor szerint – ellentétben az egy évvel korábbi helyezettel – most nincs szerződtetési kényszer a klubnál. A jelenlegi keret erős, bízik ebben a játékosállományban, hogy sikeres lehet.

Kondás Elemér vezetőedző közölte: kedden megkezdték a felkészülést, szombaton Tiszaújvárosban bemutató mérkőzést játszanak, a jövő héten pedig edzőtáborba mennek Balmazújvárosba. Megjegyezte, hogy 2009-ben is Balmazújvárosban edzőtáboroztak, amikor BL-csoportkörbe jutott a csapat.

A következő hetek programját ismertetve elmondta, a július 5-i, francia Olympique Lyon elleni felkészülési mérkőzésre már kaphatók a jegyek, egy nappal később a Nyíregyházát fogadják az Oláh Gábor utcai stadionban, július 11-én Szuperkupa-döntőt vívnak a Puskás Ferenc Stadionban, július 12-én pedig a székely válogatottal játszanak Debrecenben, illetve várják a június 23-i BL-sorsolást.

btár \ sgj \ blz

MTI 2014. június 17., kedd 16:23

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply