Váratlanul lemondott a Fener edzője

2014. August 10. Sunday in Egyéb, Hírek

Dirk Kuyt
Az 52 éves szakember nevét a 2003-2004-es szezonban ismerte meg a világ, amikor a Genclerbirligi szakvezetőjeként az UEFA-kupa negyedik fordulójáig menetelt, sorrendben az angol Blackburn, a portugál Sporting és az olasz Parma együttesét kiverve végül csak a későbbi címvédő spanyol Valenciától kapott ki hosszabbítás után, 2-1-es összesítéssel.

 

A kiváló menetelés után a szakembert török kapitánynak választották, egy év után a Manisaspor élére került, majd 2007-09 között a Trabzonspor, 2011-13 között az Eskisehirspor edzője volt. Tavaly nyáron a Fenerbahce szerződtette, amellyel 23 győzelmet, 5 döntetlent és 6 vereséget ért el a Süper Ligben, így 74 pontot gyűjtve, 9 ponttal megelőzve a városi rivális Galatasarayt, bajnoki aranyat nyert.

A nyári felkészülés során azonban nem jöttek az eredmények, az együttes az iráni Sepahan ellen még nyert 1-0-ra, de aztán 2-1-re kikapott az angol harmadosztályú Sheffield Unitedtől, 2-0-ra a Sevillától, pénteken pedig a Chelsea – Diego Costa és Branislav Ivanovic góljaival – 2-0-ra verete egy 45 perces jótékonysági meccsen.

Yanal ezt követően nyújtotta be lemondását, a török sajtó szerint a fő ok az volt, hogy nem találta meg a hangot a klubtulajdonos Aziz Yildirimmel. Pedig a bajnokság megnyerése után két évvel meghosszabbították a szerződését, most azonban keményen nyilatkozott: “A jelenlegi körülmények között lehetetlen számomra, hogy a klubnál továbbra is hatékonyan tudjak dolgozni. Az elvek fontosabbak, mint a pénz” – mondta.

A Fenerbahce is szűkszavúan számolt be a váltásról saját honlapján: “A klub kapott egy felmondó levelet Ersun Yanaltól. A vezetés szeretné megköszönni az edző eddigi munkáját, és minden jót kíván neki a jövőben.”

Az utódról egyelőre még semmit sem tudni, így azt sem, hogy ki ül majd az augusztus 31-i bajnoki nyitányon a kispadon. A 2014-15-ös bajnoki idényt otthon kezdi a Fener, győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.20, míg a vendég Karabükspor sikerére 7.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply