Van Persie örül Afellay visszatérésének

2014. October 11. Saturday in Egyéb, Hírek, UEFA EURO-2016

Robin van Persie
A holland labdarúgó-válogatott csak nagy nehezen verte hazai pályán Kazahsztánt, Robin van Persie a megszerzett három pont mellett Ibrahim Afellay visszatérésének is örült.

 

Hollandia vb-bronzérmesként futott neki a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezőinek, ám az első meccseken nem tudott esélyesként teljesíteni. Az első találkozóján vereséget szenvedő oranje pénteken Kazahsztánt látta vendégül, ám hazai pályán sem volt magabiztos.

A kazah válogatott gyorsan vezetést szerzett, és a második félidő közepéig tartani is tudta előnyét, ám egy kiállítás után megpecsételődött a sorsa. A hollandok végül 3-1-re nyertek, ám csak a győzelemmel lehetnek elégedettek, a játékkal nem.

Ugyanakkor Van Persie talált pozitívumot a meccs után, a Manchester United támadója a hosszú idő után a válogatottba visszatérő Afellayt méltatta, az Olimpiakosz szélsője góllal tért vissza a nemzeti csapatba.

“Tudom, milyen nehéz időszakon ment keresztül, nagyon nagy dolog, amit véghez vitt. Nagyon boldog vagyok, hogy a nehéz időszak után gólt szerzett” – mondta Afellay kapcsán Van Persie.

A szélső korábbi klubjában, a Barcelonában kevés játéklehetőséghez jutott, ezért két éve a válogatottnál sem számítanak rá. Van Persie reméli, hogy Afellayra mostantól folyamatosan számítanak a válogatottnál, ám az Izland elleni játéka kérdéses, Kazahsztán ellen ugyanis kisebb sérülést szedett össze.

A hollandokra nehéz meccs vár, hétfőn Izlandon lépnek pályára Eb-selejtezőn: az izlandi siker oddsa 5.75, a döntetlenre 1.57, a hollandok győzelmére 1.55 a szorzó.

Izland két sima győzelemmel kezdte a selejtezőket, előbb 3-0-ra verte Törökországor, majd szintén 3-0-ra nyert Lettország otthonában.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply