Van Gaalnak volt válasza a kritikákra

2014. June 25. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Louis Van Gaal
Hollandia 100%-os teljesítménnyel jutott tovább a B jelű csoportból, miután 2-0-as győzelmet aratott a kifejezetten szép focit bemutató Chile ellen. Mégis kapott kritikákat az Oranje.

 

Elsősorban Louis Van Gaalt, az Oranje szövetségi kapitányát bírálták a csapat túlságosan is védekező játéka miatt, a szakvezető szerint azonban nem jogosak az észrevételek.

“Minden a győzelemről szól, így azt a rendszert játszatom a csapatommal, amelyik szerintem győzelemre vezet bennünket. Ezt persze alaposan meg kell válogatni, de szerintem ezt nevezik futballnak. Ennek semmi köze ahhoz, hogy támadó, vagy kevésbé támadó futballt játszunk. Sokkal inkább arról van szó, hogy a csapatom és a munkatársaim célja mindig az, hogy egy góllal többet szerezzen az ellenfelénél” – válaszol a kritizáló újságíróknak Van Gaal.

A tamáskodók egy része nem értette, hogy a rutinos támadót, Dirk Kuytöt miért kellett a balhátvéd posztján játszatni, még akkor sem, ha a húzás végül bevált, és a hollandok kapott gól nélkül zártak Chile ellen.

“Az emberek azt mondanak, amit akarnak, de tény, hogy három meccsen tíz gólt szereztünk” – mondta Dirk Kuyt, és jelezte, hogy bármikor szívesen visszatérne újra a védelem bal oldalára, amennyiben a helyzet ezt kívánja.

Miguel Herrera, a hollandok következő ellenfelének, Mexikónak a szövetségi kapitánya büszkén nyilatkozott a horvátok 3-1-es legyőzése után.

“Életem egyik legszebb napja ez. Sikerrel vettük az első akadályt. Nehéz csata volt, de a csapatom átvészelte. Úgy éreztük, mintha otthon, Mexikóban játszottunk volna. Ma este ünneplünk, de holnaptól már a Hollandia elleni meccsünkre készülünk” – mondta a kapitány.

Hollandia sikerére 2.15 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a mexikói győzelemre 3.80 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply