A győzelem is kevés lehet

2014. June 25. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Paulo Bento
Portugália 2-2-es döntetlent ért el az Amerikai Egyesült Államok ellen, így a dél-európaiaknak minimális esélyük maradt csupán a továbbjutásra. A szintén egypontos Ghána helyzete sem sokkal jobb.

 

A portugálok sövetségi kapitánya, Paulo Bento szerint az amerikai válogatott ellen csapata ott hibázott, hogy nem tudta kihasználni lehetőségeit.

“Volt lehetőségünk több gólt rúgni, és akkor megoldottuk volna a meccset. A második félidőben azonban megváltozott a játék, elvesztettük az irányítást. Mindkét csapatnak hasonló stratégiája volt, inkább védekező, nagyon erős középpályával” – mondta Bento, aki a melegre is panaszkodott, a második játékrészben már megszenvedték az extrém időjárást játékosai.

A portugál tréner a meccs után egyetlen játékosáról sem volt hajlandó külön beszélni, így Cristiano Ronaldo gyenge teljesítményéről sem tett említést.

“Bármi is történt meccs közben, globálisan kell elemezni, nem akarok beszélni egyéni teljesítményekről beszélni, mert nem azon múlt. Mindenki szomorú, ahogy én is. Ha valakit kritizálni szeretnének, kritizáljanak engem, én vagyok felelős az egész csapatért.”

Az utolsó forduló USA-Németország összecsapásán egy döntetlen mindkét csapatnak tökéletes lenne, de a portugál szakvezetőnek meg sem fordul a fejében, hogy erre játszanának a csapatok: “Tíz edzőként és 15 játékosként eltöltött év alatt sosem gyanakodtam a kollégáimra. Megpróbálnak majd nyerni, és ugyanezt tesszük mi is Ghána ellen, ez a kötelességünk” – mondta.

Ghána szövetségi kapitánya, Akwasi Appiah szerint övéi a legjobbjukat nyújtották a második körben, és remek meccset játszottak Németország csapata ellen: “Voltak helyzeteink, nyerhettünk volna, de sajnos csak kettőt használtunk ki közülük. Márpedig így egy ilyen erős ellenféllel szemben nem nyerhetsz, és ezért nem tudtunk egyenlíteni az amerikaiak ellen sem” – mondta Appiah, aki a portugálok elleni csata előtt kijelentette: meggyőződése szerint a legjobb védekezés a támadás, ebben a szellemben játszik majd együttese az utolsó csoportkörben is.

“Az utolsó csoportmérkőzésen, Portugália ellen csakis tökéletes csapatmunkával állíthatjuk meg a világ legjobbját, Cristiano Ronaldót. Nem engedhetjük meg, hogy kibontakozzon” – tette hozzá a ghánai szövetségi kapitány.

Portugália győzelmére 2.20 az odds, a döntetlenre 4.00, a ghánaiak diadalára 3.10 szorzó mellett lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply