Ukrajna dicstelenül távozott

2016. June 22. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Mykhaylo Fomenko
Már a lengyelek elleni EB csoportmérkőzés előtt bejelentette távozását Mihajlo Fomenko, az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki úgy ítélte meg, hogy nem sikerült egységes csapatot csinálnia, így nincs értelme folytatnia a megkezdett munkát.

Fomenko 2012-ben került a válogatott élére, azt követően, hogy a legendás csatár, Oleg Blohin egy sikertelen Eb-szereplés után a világbajnoki selejtezők kezdetén lemondott. Ugyan az ukrán szövetség Harry Redknappot és Sven-Göran Erikssont szemelte ki, végül a Dinamo Kijev egykori védőjének szavazott bizalmat.

A szakember irányításával a válogatott összesen 37 mérkőzést vívott meg, 24 győzelem és hat döntetlen mellett hétszer kikapott. A jó statisztika ellenére azonban a franciaországi Európa-bajnokságon nem jött ki a lépés: a németektől és az északírektől is 2-0-ra kikapva az utolsó fordulóban már biztos kiesőként játszhatott, és 1-0-s vereséget szenvedett Lengyelországtól.

A csoportmásodik lengyelek a nyolcaddöntőben a svájciakkal játszanak, a csoportelső németek viszont az olaszok ágára kerültek, és a legjobb nyolc között találkozhatnak. Az olaszok utolsó, szerdai csoportmérkőzésükön az írekkel játszanak, győzelmükre 2.45 az odds, a döntetlenre 3.20, míg Írország sikerére 3.30 szorzóval lehet fogadni.

“Mi indokolná, hogy folytassam, hiszen az Eb-n is korán kiestünk?” – tette fel a költői kérdést Fomenko a keddi sajtótájékoztatón. A szakember elmesélte, hogy a közelmúltban tapasztalt belharcot és széthúzást nem tudta orvosolni – a keret két ásza, Tarasz Sztepanenko (Sahtar Donyeck) és Andrij Jarmolenko (Dinamo Kijev) állítólag össze is verekedett egymással -, így a béke és a barátság csak álom maradt.

Utódja a hírek szerint eddigi segítője, Andrij Sevcsenko lehet, Fomenko nem is bánná, ha így történne. “Miért ne lehetne az utódom? Nagyon tapasztalt és sikeres labdarúgó volt, elvégezte a megfelelő edzői tanfolyamot, megkapta a diplomát. Az Isten áldja meg őt, és legyen olyan jó edző, mint amilyen kiváló játékos volt” – nyilatkozta róla.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply