Távozik Giggs Manchesterből

2016. June 23. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Giggs
Úgy néz ki, hogy Ryan Giggs 29 év után távozik a Manchester United kötelékéből. Mindez ahhoz képest, hogy Sir Alex Ferguson távozását követően még a jövő menedzsereként emlegették a klubnál, és Louis van Gaal is ennek érdekében vette maga mellé másodedzőnek.

A walesi szélső 1987-ben, 14 évesen a Manchester Citytől került a városi riválishoz, amelyet sohasem hagyott el. Összesen 672 mérkőzést játszott, 114 gólt szerzett. A klubbal 13-szor volt bajnok, négyszer Ligakupa- és FA-kupa-győztes, kilencszer nyert Szuperkupát, kétszer Bajnokok Ligáját, egyszer Világkupát és egyszer klub-világbajnokságot.

David Moyes menesztése után 2014 áprilisában négy mérkőzés erejéig megbízott edzőként is dolgozott (két győzelem, egy döntetlen, egy vereség), majd Van Gaal érkezése után asszisztensként folytatta.

A nyár nagy híre, hogy a holland menedzser helyét José Mourinho foglalja el, aki inkább Rui Faria segítségében bízik, így Giggs hetek óta munkát keres. A Daily Mail szerint esélyes lehet a Nottingham Forest kispadjára.

A kétszeres BEK-győztes az előző szezont Dougie Freedmannel kezdte meg, akit március 13-án menesztett a vezetés, így az utolsó tíz mérkőzésen Paul Williams próbálkozott, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A Forest végül a Championship 16. helyén végzett 55 ponttal, ennél jóval jobb eredményt várna el a klub vezetése. Az új szezont augusztus 6-án, hazai pályán a Burton Albion ellen kezdi, a Nottingham győzelmére a szorzó 1.80, a döntetlenre 3.50, míg a vendégek sikerére 4.50.

Angol lapok szerint külföldi edző lenne az elsődleges cél, de a Leeds United korábbi trénere, Steve Evans is szóba került, főleg azok után, hogy kedden visszautasította az Oldham Athletic ajánlatát – talán nem véletlenül.

Amennyiben Giggs sem lenne elég jó a nottinghamieknek, úgy elképzelhető, hogy külföldön próbál szerencsét, az Oldham ugyanis neki sem lenne kihívás, a Premier League-ben szereplő Southampton pedig egyelőre csak pletykaszinten merült fel.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply