Újpestről igazolt kapust a Charlton

2015. January 7. Wednesday in Angol Championship, Hírek

Bob Peeters
Másfél évre az angol másodosztályban szereplő Charlton Athletic labdarúgócsapatához szerződött Marko Dmitrovics, az Újpest szerb kapusa.

 

Az utánpótlás-válogatott játékos hazájában a Crvena Zvezdában szerepelt, 2012-ben igazolt a magyar együtteshez, ahol Nebojsa Vignjevics 2013. októberi érkezése hozta meg számára a lehetőséget.

“Nekünk igazából a Magyar Kupa volt a fontos, ott Balajcza Szabolcs kapott lehetőséget, Dmitrovicsnak viszont fel kellett zárkóznia, mérkőzéshiánya volt, így a bajnokságban őt védettem” – nyilatkozta Vignjevics, aki 12 bajnokin honfitársát állította a kapuba. A 2014-15-ös bajnokságban aztán már nem jutott szóhoz, végig Balajcza élvezte a szakvezetés bizalmát.

Dmitrovics a szerb utánpótlás-válogatottban megbízható teljesítményt nyújtott, ő védett mindkét októberi, Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőn, amelyen Szerbia kivívta a nyolcas döntőben való szereplést.

“Azért igazoltuk le Markót, hogy Neil Etheridge mellett legyen még egy jó kapusunk. Nyolc vagy kilenc hónapja figyeljük, sokszor láttuk védeni, és néhány napig velünk is készült már. Nagyon jó benyomást tett ránk, alig várom, hogy együtt dolgozhassunk” – nyilatkozta a Charlton kapusedzője, Ben Roberts a klub hivatalos honlapján.

A Championship 13. helyén álló csapat idei 24 mérkőzésén eddig három kapus védett. Stephen Henderson tizenöt forduló után súlyos vállsérülést szenvedett, Nick Pope nyolc mérkőzést kapott, de őt a klub az átigazolási időszak elején kölcsön adta a negyedosztályú Bury együttesének. A legutóbbi két bajnokin, és a Blackburn elleni vesztes FA-kupa-mérkőzésen Etheridge állt a kapuban, de elképzelhető, hogy Dmitrovics már szombaton, a Brighton ellen debütálhat.

A hazai pályán szereplő Charlton győzelmére 3.00 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a Brighton sikerére 2.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply