Song visszavonult a válogatottságtól

2015. January 7. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Alex Song
Váratlan bejelentést tett Alex Song, a West Ham United kameruni labdarúgója, aki úgy döntött, nem szerepel többet hazája válogatottjában.

 

Döntését az is befolyásolta, hogy a január 17-én, Egyenlítői-Guineában kezdődő Afrika-kupán Volker Finke szövetségi kapitány nem számított rá, még a 27 fős bő keretbe sem nevezte.

A Barcelonától kölcsönkapott középpályás korábban 49 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, legutóbb a tavalyi brazíliai világbajnokságon, ahol a horvátok ellen piros lapot kapott, mert a 40. percben könyökkel hátba vágta Mario Mandzukicot.

“Miután nem kaptam meghívást, úgy döntöttem, visszavonulok a nemzetközi labdarúgástól. A családommal történő hosszas beszélgetés és gondos mérlegelés azt hiszem, ez a helyes döntés. A hazám iránti szeretetem sohasem fog megváltozni, de mostantól csak a West Hamre és az egyéni pályafutásomra szeretnék koncentrálni. Kamerunnak szurkolok, hogy jól szerepeljen az Afrika-kupán” – nyilatkozta.

Volker Finke, a kameruniak német szövetségi kapitánya azt mondta, a szerdai, Kongói Demokratikus Köztársaság elleni meccset követően dönt majd az utazó keretről.

A válogatott a kontinensviadalon Elefántcsontparttal, Malival és Guineával szerepel majd egy csoportban. Kamerun végső győzelmére 10.00 az odds, Elefántcsontpart elsőségére 5.00, Ghána aranyérmére 10.00, míg Algéria sikerére 5.50 szorzóval lehet fogadni.

A kameruniak bő kerete:

  • Kapusok: Joseph Ondoua (Barcelona), Guy Ndy Assembe (Nancy), Pierre Sylvain Abogo (Tonnerre Yaoundé)
  • Védők: Cédric Djeugoue (Coton Sport), Jérome Guihi Ata (Valenciennes), Nicolas Nkoulou (Marseille), Ambroise Oyongo Bitolo (New York Red Bulls), Brice Nlate Ekongolo (Marseille), Franck Bagnack (Barcelona), Henri Bedimo (Lyon),
  • Középpályások: Stéphane Mbia (Sevilla), Enoh Eyong (Standard), Raoul Cedric Loe (Osasuna), Edgard Salli (Académica), Georges Mandjeck (Kayseri Erciyesspor), Franck Kom (Étoile du Sahel), Patrick Ekeng (Córdoba)
  • Csatárok: Eric-Maxim Choupo-Moting (Schalke), Benjamin Moukandjo (Reims), Jacques Zoua (Kayseri Erciyesspor), Vincent Aboubakar (Porto), Léonard Kwekeu (Rizespor), Clinton N’Jie (Lyon), Franck Etoundi (FC Zürich)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply