Újoncokat avatnak az írek

2014. November 18. Tuesday in Egyéb, Hírek

Martin O'Neill
Az ír nagyszülőkkel rendelkező Cyrus Christie és David McGoldrick az amerikaiak ellen mutatkozhat be a válogatottban.

 

Kedd este a dublini Aviva-stadionban az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja lesz az írek vendége. Az európai együttes jól kezdte az Eb-selejtezőket, a grúziai 2-1-es győzelem után otthon 7-0-ra verte Gibraltárt, de az igazi bravúrt a világbajnok németek otthonában elért 1-1-es döntetlen jelentette. A három veretlen meccs után aztán múlt pénteken megtört a jég, és Skóciában 1-0-ra kikapott a csapat.

Az amerikaiak a világbajnokság nyolcaddöntőjében hosszabbításban kaptak ki 2-1-re Belgiumtól, Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány ezt követően kijelentette, a következő időszakot a fiatalításnak, és az új emberek kipróbálásának szenteli. A világbajnokság utáni első, szeptemberi meccset még sikerült megnyerni 2-1-re Csehországban, azóta azonban két 1-1-es döntetlen (Ecuador és Honduras ellen), majd egy múlt pénteki, Kolumbiai elleni 2-1-es vereség következett.

A hazaiaknál minden bizonnyal bemutatkozik a válogatottban a Derby County védője, Cyrus Christie, illetve az Ipswich csatára, David McGoldrick, az ír nagyszülőkkel rendelkező játékosok a múlt héten kaptak először meghívást a nemzeti csapatba.

A nagy nevek közül Robbie Keane és Darron Gibson kimaradt, így Martin O’Neill szövetségi kapitány minden bizonnyal alaposan felforgatja kezdő tizenegyét a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőkhöz képest. “Szeretném látni, hogy néhány játékosom hogyan birkózik meg a feladattal, ha mélyvízbe dobom. De természetesen nemcsak kísérletezni, hanem nyerni is szeretnék” – mondta O’Neill.

Az amerikaiaknál is lesz hiányzó, a hazai bajnokság, az MLS-nek a rájátszása ugyanis tart. Keane is emiatt tért vissza a Los Aangeles Galaxyhoz, de hasonló okok miatt nem lesz ott Dublinban Jermaine Jones, Lee Nguyen, DeAndre Yedlin és DaMarcus Beasley sem.

Az írek hazai győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.10, míg az amerikaiak idegenbeli sikerére 3.10 szorzóval lehet fogadni. A két csapat legutóbbi hat mérkőzése közül az írek kettőt nyertek meg: 1990-ben 4-1-re, tíz évvel később 2-1-re győztek barátságos mérkőzésen.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply