Ghánának szüksége van a pontra

2014. November 18. Tuesday in Egyéb, Hírek

Avram Grant
Várhatóan Avram Grant, a Chelsea korábbi edzője lesz a ghánai labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, az izraeli szakember a hírek szerint két évre ír alá az afrikai együttesnél. A korábbi kapitány, Kwesi Appiah a sikertelen vb-szereplés után távozott, helyére ideiglenesen Maxwell Konadu került.

 

Grant kinevezését egyetlen probléma gátolhatja, izraeli útlevéllel nem minden észak-afrikai országba léphetne be, de Kwesi Nyantekyie, a ghánai szövetség elnöke szerint a probléma orvosolható. A sportvezető szerint Grant csak a szerdai, Togo elleni mérkőzést követően veszi át a csapat irányítását, de érkezésére nagy szükség lesz.

Grant mellett korábban felmerült még az egykori holland válogatott csatár, Patrick Kluivert, a német Bernd Schuster és az olasz Marco Tardelli neve is, mint lehetséges kapitányjelölt.

“Ő egy igazi motiváló erő, olyan edző, aki képes kezelni a legjobb játékosok egóját, és azokat a kihívásokat, amelyek a csapat előtt állnak. Kemény ember erős mentalitással, aki szerint az afrikai játékosok képességével nincsen baj, de a legtöbbjükből hiányzik a szenvedély és a győztes mentalitás. Abban bízunk, hogy képes lesz arra, hogy kihozza mindenkiből a maximumot, és ismét trófeákat nyerjünk” – nyilatkozta Nyantekyie.

Az együttes öt forduló után vezeti az E csoportot az Afrikai-kupa selejtezőiben, az utolsó, szerdai körben a sereghajtó Togo ellen lép pályára., és a biztos továbbjutáshoz pontot kell szereznie. Az odavágót idegenben is megnyerte Ghána, most a hazai győzelmére 1.36 az odds, a döntetlenre 4.20, míg a togóiak sikerére 7.00 szorzóval lehet fogadni.

A hazaiaknál Andre Ayew mellett a térdsérüléssel bajlódó Kwadwo Asamoah, illetve a combját fájlaló Asamoah Gyan sem játszhat. Az ellenfélnél viszont ott lehet az az Alban Sabah, aki éppen Ghánából tette át székhelyét a másik ország nemzeti csapatához.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply