Megbízott edzők krétai csatája

2014. November 18. Tuesday in Egyéb, Hírek

Vasilis Torosidis
A várakozásokkal ellentétben mégsem merte megkockáztatni a Görög Labdarúgó Szövetség, hogy Claudio Ranieri szövetségi kapitány mintegy búcsúmeccsként még ott üljön a kispadon a szerbek elleni, keddi, barátságos mérkőzésen.

 

Az olasz szakember vezetésével a vb-nyolcaddöntős csapat négy forduló alatt mindössze egy pontot szerzett, legutóbb hazai pályán 1-0-ra kikapott még a Feröer-szigetektől is.

Ugyan felmerült, hogy kedden még ő dirigál, végül a vezetők menesztették, igaz, az elválás feltételeiről még nem sikerült megállapodni. A Görög Labdarúgó Szövetség elnöke, Jorgosz Szarrisz azt közölte, a megalázó szombati vereség után ez volt a logikus lépés, Ranierivel a válogatott hihetetlenül rossz formát mutatott, és ötlettelenül futballozott.

Ugyan a helyi sajtó két görög edzőt Jorgosz Doniszt és Angelosz Anasztasziadiszt tart a poszt legnagyobb várományosának, az év utolsó meccsén az utánpótlás-válogatottól érkező Kosztasz Canasz irányít majd.

Görögország győzelmére 2.75 az odds, a döntetlenre 3.00, míg Szerbia idegenbeli sikerére 2.75 szorzóval lehet fogadni.

A szerbek sincsenek különb helyzetben, miután a válogatott pénteken, üres lelátók előtt 3-1-re kikapott Dániától, Dick Advocaat kapitány bejelentette távozását és helyét megbízott szövetségi kapitányként Radovan Csurcsics vette át. Az ifjúsági válogatottal Eb-döntőbe jutó szakember korábban már volt kapitány, Szinisa Mihajlovics kinevezése előtt négy mérkőzésen bizonyíthatott. Akkor az örmények ellen 2-0-ra nyert, Chilétől és Hondurastól 2-0-ra kikapott, Ciprus ellen pedig 0-0-s döntetlent játszott az együttes.

A két csalódott csapat mérkőzésére Alekszandar Kolarov, Matija Nasztaszics, Dusan Tadics, Zdravko Kuzmanovics és Milan Bisevac sérülés miatt el sem utazott, és miután helyükre senkit sem hívtak be, Szerbia 19 játékossal utazik Krétára. Csurcsics kapitány azt a hírt cáfolta, hogy a sérült játékosok közül bárki is lemondta volna a válogatottságot.

A labdarúgók mindenesetre nem nyilatkozhattak, de a szerb lapok szerint mindenki el van kenődve, és érződik, hogy ez a meccs csak púp a hátukon. A sajtó már visszasírja Sinisa Mihajlovicsot, a Sampdoria jelenlegi edzőjének kapitánykodása idején legalább volt elképzelés és játék, írják a lapok.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply