U20-as vébére vágynak az osztrákok

2014. July 17. Thursday in Egyéb, Hírek

Július 19-én, szombaton a házigazda magyarok ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését az osztrák U19-es labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön indul útnak Vösendorfból.

Generic

Andreas Heraf, a válogatott menedzsere szerint nagy célokat tűztek ki maguk elé a játékosok, és az együttes képes is lesz ezeknek megfelelni.

A csapat Magyarország után július 22-én, szintén a Szusza Ferenc Stadionban lép pályára, az ellenfél Izrael lesz, míg a csoportkör végén, július 25-én a felcsúti Pancho Arénában Portugália következik. A két négyfős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a nyolc válogatott közül az első hat kivívja a jogot a 2015. május 30-án kezdődő, Új-Zélandon rendezendő U20-as világbajnokságra is.

“Két éve az új-zélandi világbajnokságról álmodunk, ahhoz, hogy ebből valóság legyen, sok apró részsikert kellett teljesíteni. Most az utolsó nagy lépés előtt állunk, és ha a puzzle összes darabját összeillesztjük, akkor ott lehetünk az Európa-bajnokság elődöntőjében is. De itt már Európa legjobb nyolc csapata van, nincsenek könnyű ellenfelek” – nyilatkozta Heraf az osztrák szövetség hivatalos honlapján.

“Az utóbbi időben nagyon jól működött a csapat, biztos vagyok benne, hogy ezúttal is jó futballt láthatunk majd a fiúktól” – tette hozzá Willi Ruttensteiner, az osztrák szövetség sportigazgatója.

A nyitómeccsen a magyarok győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.25, míg az osztrákok sikerére 2.60 szorzóval lehet fogadni.

Az osztrákok Eb-kerete:

kapusok: Tino Casali (Austria), Ivan Lucic (Bayern München)
védők: Michael Blauensteiner (Austria), Michael Brandner (FC Liefering), Lukas Gugganig (FC Liefering), Alexander Joppich (Augsburg), Philipp Lienhart (Rapid Wien), Francesco Lovric (Stuttgart), Patrick Puchegger (Bayern München), Daniel Rosenbichler (Admira Wacker)
középpályások: Markus Blutsch (LASK), Sinan Bytyqi (Manchester City), Sascha Horvath (Austria), Konrad Laimer (FC Liefering), Valentino Lazaro (Salzburg), Peter Michorl (Austria), Martin Rasner (FC Liefering), Lukas Tursch (Horn)
csatárok: Thomas Gösweiner (FAC), Florian Grillitsch (Werder Bremen), Valentin Grubeck (SV Horn), Bernd Gschweidl (SV Horn), Luka Sliskovic (Luzern), Alexander Taschner (Mattersburg).

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply