Döntetlenkirályt fogad a Győr

2014. July 17. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Nehéz csapata vár az Európa Liga-selejtező második fordulójában a Győri ETO FC együttesére, a magyar bajnokság ezüstérmese a svéd IFK Göteborg ellen lép pályára csütörtökön.
Horváth Ferenc

Horváth Ferenc több kulcsemberére sem számíthat csütörtökön.

Elsősorban nem is a két csapat ereje közötti különbség miatt aggódnak Győrben, sokkal inkább a sérülések, és a forma jelenthet előnyt a svédeknek. Az Allsvenskan (a svéd élvonal) ugyanis már a 14. fordulónál tart, azaz a Göteborg játékban van hosszabb ideje, és ez a helyzeti előny már tavaly a Debrecen és a norvég Strömsgodset esetében döntőnek bizonyult.

A Göteborg a legutóbbi bajnokságban bronzérmes volt, és csak négy ponttal maradt le az AIK mögött a dobogó második fokáról. Jelenleg azonban csupán a hatodik helyen szerénykedik, öt győzelem mellett nagyon sok, nyolc döntetlent ért el, viszont csak egyszer kapott ki (még áprilisban, otthon a listavezető Malmö FF-től 3-0-ra). A 24-14-es gólkülönbséggel a negyedik legtöbb gólt rúgta, és a negyedik legkevesebbet kapta. Ráadásul a góllövőlistát is egy játékosa, a dán Lasse Vibe vezeti kilenc találattal.

A keretben hat légiós van, a másik csatár, a szenegáli Malick Mane eddig 11 bajnokin egy gólig jutott, a dél-afrikai középpályás, May Sphiwe Mahlangu viszont már kétszer is betalált.

A győrieknél Horváth Ferenc szakvezető azért is aggódhat, mert két kulcsembere sérült. Pedig Lipták Zoltánra megpróbáltak vigyázni, a válogatott védő felkészülési mérkőzést is kihagyott vádlisérülése miatt, de egyelőre úgy tűnik, nem vállalhatja a mérkőzést. Marek Strestík egy edzésen olyan szerencsétlenül ütközött és esett, hogy kiugrott a válla, csoda lenne, ha játszhatna. A szakvezetés az utánpótlás-válogatott tehetségre, Kalmár Zsoltra sem számíthat, ő az U19-es Európa-bajnokságon szerepel, a torna után pedig alighanem külföldre igazol.

A csütörtöki, győri mérkőzésen az ETO hazai győzelmére 2.50 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a Göteborg idegenbeli sikerére 2.87 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply