Pocognolit Lukaku beszélte rá a WBA-re

2014. July 17. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Sebastien Pocognoli
26 éves belga balhátvéddel erősített a West Bromwich Albion labdarúgócsapata. A birminghamiek szerződtették Sebastien Pocognolit, aki pályafutása során szerepelt már a Genk (2003-07), az AZ Alkmaar (2007-10), a Standard Liege (2010-13) és a Hannover együttesében (2013-14).

 

A 12-szeres belga válogatott védő bevallotta, sokat segített döntésében, hogy beszélt honfitársával, Romelu Lukakuval, akit a Chelsea a 2012-13-as szezonban éppen a WBA-nak adott kölcsön.

“Természetesen figyelemmel kísértem az utóbbi időben a Premier League küzdelmeit, így tudom, hogy a West Brom egy jó klub” – nyilatkozta Pocognoli a Birmingham Mailnek. “Azáltal, hogy egy honfitársam is szerepelt a klubnál, főleg figyeltem az eredményeire, és nagyon jó kép alakult ki bennem. Amikor megkerestek a vezetők, beszéltem Romeluval, és ő csak a legjobbakat mondhatta az itteni emberekről. Nagyon pozitív volt, és azt tanácsolta, lehetőségem van kipróbálni magam, akkor ragadjam meg az alkalmat.”

Pocognoli az előző szezonban sérülésekkel bajlódott, ezért maradt le a világbajnokságról is, de elmondása szerint már jó állapotban van.

A klub igen aktív volt a nyári átigazolási időszakban, hiszen szerződtette a Manchester City 26-szoros válogatott középső védőjét, Joleon Lescottot, a Sunderland középpályását, Craig Gardnert, illetve a 65-szörös északír válogatott védőt, Chris Bairdet, aki korábban megfordult a Fulham, a Reading, illetve a Burnley együtteseiben is.

Távozott Gera Zoltán, aki tíz év után visszatért a Ferencvárosba, de nem maradt az uruguayi Diego Lugano (Sao Paulo), Billy Jones (Sunderland), Liam Ridgewell (Portland Timbers), Steven Reid (Burnley) és Cameron Gayle (Shrewsbury Town) sem.

A WBA a tavalyi szezonban a 17. helyen végzett, a vezetők ennél jobb eredményre vágynak idén. Az új idény nyitómérkőzésén, augusztus 16-án a Sunderlandet fogadja a csapat, győzelmére 2.20 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendégek sikerére 3.20 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply