Túl sok a sérült az olaszoknál

2014. November 18. Tuesday in Egyéb, Hírek

Antonio Conte
Az olasz labdarúgó-válogatott vasárnap Horvátországgal mérkőzött Európa-bajnoki selejtezőn, majd kedden felkészülési mérkőzésen Albániát látja vendégül. A héten több játékos is kidőlt a sorból, így Antonio Conte lehetőségei beszűkültek.

 

A szövetségi kapitány nehezen emészti meg, hogy legjobbjai közül többeket is kénytelen volt hazaengedni, pénteken Mario Balotelli és Angelo Ogbonna is elhagyta az olasz válogatott keretét. A Liverpool támadója a combját fájlalta az első hírek szerint, ezt Conte annyival egészítette ki, hogy a fiatal labdarúgónak az ágyékánál gyulladás alakult ki.

A Juventus focistája combizomsérülést szenvedett, Conte elmondása alapján egyikük sem edzhetett, így nem volt értelme annak, hogy a válogatottal maradjanak. Rajtuk kívül Marco Verratti tért haza idő előtt, a Paris Saint-Germain játékosa is sérülés miatt dőlt ki a sorból.

“Most már elég, inkább megtartom a véleményem magamnak. Legközelebb körültekintőbben fogunk válogatni, hogy elkerüljük a hasonló kellemetlenségeket” – mondta a sérüléseket illetően Conte.

A kiesők hiányát megérezte a csapat vasárnap, hazai pályán 1-1-re végzett a horvátokkal, így mindkét válogatott 10-10 ponttal áll négy kör után.

Balotelli esete azért is érdekes, mert a világbajnokság után kinevezett Conte eleinte nem hívta be a Liverpoolhoz szerződött csatárt, akinek ez lehetett volna az első lehetősége, hogy az új kapitánynak bizonyítson. Olasz lapértesülések szerint Balotelli hazaküldése mögött valójában sértődés áll, mert a támadó nem akart a horvátok ellen a kispadon kezdeni.

Az olasz válogatott kedden látja vendégül Albániát: a hazai győzelem oddsa 1.50, a döntetlenre 4.00, a vendégek sikerére 7.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply