Ausztria nem nyert még Brazília ellen

2014. November 18. Tuesday in Egyéb, Hírek

Luiz Gustavo
Amióta a sikertelen világbajnoki szereplés után Dunga átvette a brazil labdarúgó-válogatott vezetését, az együttes öt mérkőzésen még gólt sem kapott. Ezt a sorozatot szeretné folytatni a dél-amerikai együttes kedden este Bécsben, ahol az Ernst Happel-stadionban Ausztria vendégeként lép pályára.

 

A világbajnoki negyedik együttes sorrendben Kolumbiát (1-0), Ecuadort (1-0), Argentínát (2-0), Japánt (4-0) és Törökországot (4-0) verte, így kellő magabiztossággal léphet pályára. A jövő évi Copa Américára készülő együttesnek rendszerint a védelem a gyenge pontja, az öt mérkőzés 12-0-s gólkülönbsége azonban éppen azt mutatja, hogy sikerült stabilizálni a hátsó alakzatot.

“Úgy gondolom, hogy a védekezésünk egyre jobb lesz” – nyilatkozta Fernandinho, aki szerdán Törökország ellen asszisztot adott (az újdonsült csapatkapitány, Neymar kétszer, Willian egyszer volt eredményes (a negyedik találat öngólból esett). “Megtaláltuk a módját annak, hogy biztos legyen a védelmünk, támadásban pedig akad elég variációs lehetőség, hiszen sok gyors játékosunk van. Így lehet, hogy öt meccset nyertünk, sok gólt szereztünk, de egyet sem kaptunk.”

Ausztria ellen Dunga kapitány ismét csak légiósaira számít, a brazil bajnokság és a helyi kupasorozat ugyanis még tart, így nem válogatott be hazai bajnokságban szereplő labdarúgókat.

Ausztria is jó formát árult el magáról az utóbbi hónapokban, a válogatott legutóbb 2013. október 11-én, Svédországban kapott ki, azóta kilenc mérkőzést vívott meg veretlenül. A három győzelem mellett hatszor győzött, megverte a feröerieket (3-0), az amerikaiakat (1-0), a cseheket (2-1), a moldávokat (2-1), a montenegróiakat (1-0) és szombaton – Rubin Okotie góljával – az oroszokat (1-0).

A világranglista 29. helyén álló hazaiak győzelmére 9.50 az odds, a döntetlenre 4.50, míg Brazília sikerére 1.36 szorzóval lehet fogadni. A két csapat korábban nyolcszor találkozott egymással – kétszer világbajnokságon is -, három döntetlen mellett a dél-amerikaiak ötször győztek.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply