Triplázásra vágyik Fabregas

2016. June 4. Saturday in Hírek, UEFA EURO-2016

Cesc Fabregas
A brazíliai világbajnokságon nagy pofont kapott a spanyol válogatott, akkor a csoportkörből sem jutott tovább, miután 5-1-re kikapott Hollandiától és 2-0-ra Chilétől.

Azóta a spanyolok sikeresen letudták az Eb-selejtezősorozatot, és csoportelsőként jutottak ki a franciaországi tornára, ahol kétszeres címvédőként indulnak, hiszen 2008-ban és 2012-ben is ők lettek Európa legjobbjai. Cesc Fabregas mindkét Eb-diadalnak részese volt, és a középpályás azt mondja, még mindig keserű emlék számukra a brazil vébé, éppen ezért a mostani Eb-n ismét szeretnének valami nagyot alkotni.

“Szeretném azt hinni, hogy a csapatunk sikeres torna előtt áll. A csapat olyan tehetségekkel, versenyképességgel és minőséggel rendelkezik, hogy nagyon sajnálnám, ha nem tennénk meg minden tőlünk telhetőt, hogy minél tovább versenyben legyünk. A legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy mindenki minket akar majd megverni, hiszen mi vagyunk a címvédők. Úgy kell nekimennünk az Eb-nek, hogy ez a tudat még inkább motiváljon minket, mint ahogy az is, hogy ott vagyunk a favoritok között az olaszokkal, németekkel, angolokkal, portugálokkal együtt” – mondta a 29 éves Fabregas.

A triplázás történelmi bravúr lenne, és a spanyol klasszis azt mondja, ez folyamatosan ott lebeg a szemük előtt. “Ez egy olyan tett lenne, amelyről nemcsak mi, hanem az egész ország álmodik. Most azon vagyunk, hogy mindez ne csak álom legyen, hanem meg is valósuljon”.

A spanyolok az Európa-bajnokságon a csehekkel, a törökökkel és a horvátokkal szerepelnek egy csoportban.

A csehek elleni első csoportmeccsen a spanyol győzelemre a szorzó 1.45, a döntetlenre 4.00, a cseh sikerre 8.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply