Az Eb-n a kontrajáték diadalmaskodhat

2016. June 4. Saturday in Hírek, UEFA EURO-2016

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti, a Bayern München hamarosan munkába álló vezetőedzője szerint a legjobban kontrázó csapat nyerheti az Európa-bajnokságot.

A Bayern München következő vezetőedzője csak nézőként lehet jelent az Európa-bajnokságon, és várakozása szerint a hatékony kontrajáték lehet a legnagyobb fegyver a tornán. Bár négy és nyolc éve a spanyolok labdabirtoklásra épülő tiki-takájára nem volt ellenszerük az ellenfeleknek, azóta sokat változott a labdarúgás, és Ancelotti szerint jelenleg azok a csapatok a legsikeresebbek, amelyek jól kontráznak.

“Ha visszatekintek az idényre, akkor azt látom, hogy az Európa-bajnokságon egy stílus mindenek felett állhat: ez lehet a kontrafutball Eb-je. Csak meg kell nézni, hogyan nyerte meg a Leicester a Premier League küzdelmeit, vagy hogyan jutott el a döntőig az Atletico Madrid: az agresszív és gyors ellentámadás volt a legnagyobb fegyverük” – így az olasz szakember, aki hozzátette: a kontrázó csapatoknak ugyanakkor nagyon masszív védelemmel kell rendelkezniük, csak így vezethet sikerre ez a taktika.

Ancelotti szerint a válogatottaknál nehezebb labdatartásra épülő játékot begyakoroltatni, mert nincs elég idő tökéletesre fejleszteni ezt a futballt, kivéve, ha a játékosok egész életükben az adott taktikának megfelelően játszottak, mint ahogyan tették ezt a spanyol játékosok.

Az olasz szakember hozzátette: az angol válogatott akár a döntőig is eljuthat idén, mert nagyon sok gyors játékosa van, így a kontrajátékban is erős, és a védelme is kellően hatékony.

Az angol válogatott Eb-győzelmére a szorzó 9.50, a spanyolok címvédésére 6.50, a németek elsőségére 4.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply