A Dortmund a Barcelona csapatából igazol

2016. June 4. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Marc Bartra
A Barcelona hivatalosan is bejelentette, hogy a csapat védője, Marc Bartra elhagyja a klubot és a Bundesligába igazol, a Borussia Dortmund játékosa lesz.

Bartra szerződésében meg volt határozva egy kivásárlási ár, eszerint ha bármelyik klub 8 millió eurót kínál érte, a Barcelonának kötelessége elengedni. A Borussia Dortmund élt ezzel az opcióval, jelezte, hogy kifizeti a védőért a 8 milliót, így a katalánok kénytelen lemondani játékosukról.

“A Barcelona bejelenti, hogy a német Borussia Dortmund hivatalos ajánlatot tett Marc Bartráért, és jelezte, hogy élni kíván a szerződésében megjelölt opcióval, miszerint klubunknak kötelező elengedni a játékost, ha 8 millió eurós ajánlat érkezik érte. Az FC Barcelona sok sikert kíván Bartrának új csapatánál” – áll a katalánok közleményében.

A 25 éves Bartra 12 éves kora óta szerepelt a Barcában, és bár az elmúlt idényben csak négy bajnokin volt kezdő az együttesben, Vicente del Bosque szövetségi kapitány elviszi a válogatottal az Európa-bajnokságra.

Arra, hogy a spanyol válogatott megvédi Európa-bajnoki címét a szorzó 6.50, míg a németek végső sikerére 4.50.

Thomas Tuchel, a dortmundiak vezetőedzője komoly szerepet szán a védőnek, aki a Bayern Münchenhez távozó Mats Hummelst pótolhatja a következőny idényben.

A Barca már a második védőjétől vesz búcsút, néhány napja Daniel Alves jelentette be, hogy új klubban folytatja pályafutását, valószínűleg a Juventus lesz a munkáltatója a következő évben.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply