A továbbjutásért játszik Algéria és Oroszország

2014. June 25. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Vahid Halilhodzic
A H csoport második fordulójában történelmi sikert ért el Algéria Dél-Korea elleni 4-2-es győzelmével. Az afrikaiak 32 év után diadalmaskodtam világbajnoki mérkőzésen, ezzel életben tartva továbbjutási esélyüket.

 

Szakvezetőjük, Vahid Halihodzic nyilatkozatában kiemelte: rengeteget fejlődött válogatottja a világbajnokságot megelőző években, és a koreaiak legyőzésével sikerült megmutatni, hogy megérdemelte vesz részt a világbajnokságon az együttes.

“Amikor három éve megérkeztem, drámai helyzetben találtam a válogatottat. A semmiből kellett minden újjáépíteni, kőkeményen dolgoztunk, hogy ezt a csapatot kialakítsuk. Abban az időben a világranglista 52. helyén álltunk, most a top húszban vagyunk. Sokat fejlődtünk, ezért nem tudom megérteni, hogy az algériai újságírók miért ellenségesek velem” – panaszkodott a megítélése kapcsán az Algériát irányító bosnyák szakember.

Belgium ellen 1-0-ra elveszített mérkőzésük után az orosz válogatott olasz szakvezetője, Fabio Capello elmondta: játékosainak még tanulniuk kell a világbajnokságon való szereplést, és a nyomást, ami kikerülhetetlen egy ilyen világeseményen:

“Még mindig úgy látom, hogy van esélyünk, de ehhez le kell győzni Algériát. Úgy mentünk ki az összecsapásra, hogy nyerni szeretnénk, de egy ellentámadás után kaptunk egy gólt, sajnos ilyen a futball. A legfontosabb számunkra a tanulás, rá kell érezni, hogyan kell játszani ilyen világversenyeken. Ettől persze még szeretnénk most is eredményesek lenni, bízom benne, hogy Algéria ellen kiharcoljuk a továbbjutást” – fogalmazott Capello.

A három ponttal álló Algéria győzelmének szorzója 3.70, a döntetlen oddsa 3.60, míg az egypontos oroszok sikerére 2.10 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply