Történelmet írna Mexikó a Copán

2015. May 29. Friday in Egyéb, Hírek

Miguel Herrera
Egy Guatemala elleni hétvégi mérkőzéssel megkezdi a közvetlen felkészülést a nyári Copa Américára a mexikói labdarúgó-válogatott. Azt Miguel Herrera szövetségi kapitány korábban már bejelentette, hogy tervei szerint csak a B csapatát küldi a június 11-én rajtoló dél-amerikai kontinensviadalra, ugyanis a nyári főeseménynek a július 7-én kezdődő, az észak- és közép-amerikai futballszövetségeket tömörítő konföderáció (CONCACAF) bajnokságát, az Arany-kupát jelölte meg.

Mexikó a Copa A csoportjában a házigazda Chile mellett Ecuadorral és Bolíviával játszik, június 13-án utóbbi ellen nyit, a bolíviaiak győzelmére 6/1 az odds, a döntetlenre 10/3, míg Mexikó sikerére 4/9 szorzóval lehet fogadni.

Ugyan a legjobbak közül Javier Hernandez, Giovani és Jonathan dos Santos, Carlos Vela, Hector Herrera, Andres Guardado és Guillermo Ochoa sem lesz ott a tornán, az Atlético Madridot erősítő Raúl Jiménez abban bízik, hogy a válogatott képes lesz tartalékosan is történelmet írni.

“Herrera kapitány olyan önbizalmat ad nekünk, hogy arra kell gondolnunk, igenis képesek leszünk egy remek tornát játszani, bárkit legyőzni. ha ezt megtesszük, bebizonyíthatjuk, hogy nagycsapat vagyunk. Reméljük, hogy történelmet írunk” – nyilatkozta, utalva arra, hogy aranyérmet még sohasem szerzett a válogatott Dél-Amerikában. Mexikó korábban nyolcszor is részt vett a Copán, de csak két ezüstig és három bronzig jutott.

Az együttes a tervek szerint három felkészülési meccset vív egy hét alatt, vasárnap Guatemala lesz az ellenfél, amely négy mérkőzés óta nyeretlen, és nem számíthat a Seattle Sounders csapatában profiskodó Marcos Pappára. Bekerült viszont a keretbe a nemzeti csúcstartó Carlos Ruiz, a 35 éves csatár 112 mérkőzésen 57 gólt szerzett, és mindkét kategóriában a legjobbnak számít hazájában.

Mexikó két nap pihenő után szerdán Peru, vasárnap pedig Brazília ellen lép majd pályára.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply