A Hertha edzője Dárdai marad

2015. May 29. Friday in Egyéb, Hírek

Salomon Kalou
Megegyezett Dárdai Pál a Hertha BSC-vel, a magyar szövetségi kapitánya így a következő szezonban is folytathatja a munkát a berlini csapat kispadján.

Miután tavaly februárban Jos Luhukayt menesztette a Hertha BSC vezetősége, ideiglenesen Dárdai Pált nevezte ki vezetőedzőnek. A magyar szakemberrel azonban remekül szerepelt az akkor kiesőhelyen álló klub. Zsinórban hét meccsen keresztül maradt veretlen, és bár a hajrá nem sikerült olyan jól, de így is a 15. helyen végzett a csapat, így Dárdai benntartotta a Herthát.

A szezon végeztével elkezdődtek a tárgyalások a két fél között. A Bild először azt írta, hogy hiába beszélgetett Dárdai négy órán keresztül Michael Preetz klubmenedzserrel, nem sikerült megegyezniük. Dárdai gyors és gólerős játékosokat szeretne, valamint csökkentené a keret létszámát, és ezeket a feltételeit a klubvezetésnek is felvázolta. Továbbá a német lapok azt is írták, hogy elégedetlen volt a magyar szakember a Hertha ajánlatával.

Csütörtökön este azonban már arról számolt be a Kicker, hogy sikerült megállapodni a feleknek. A német internetes oldal információja szerint Dárdai fizetése jelentősen emelkedik, évi 120 ezer euróról 600 ezer euróra, de a szerződése továbbra is határozatlan idejű, amely lehetővé teszi számára, hogy ha mégsem lenne vele elégedett a klub, akkor visszatérhessen az U15-ös csapathoz. Dárdai segítője továbbra is Rayner Widmayer lesz.

Hogy Dárdai Pál maradhat-e hosszabb távon is a magyar válogatott szövetségi kapitánya, az csak később derül ki, mindenesetre még ő készíti fel a csapatot a Debrecenben rendezendő, Litvánia elleni felkészülési mérkőzésre, majd a június 13-ai, Finnország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőre. Utóbbi meccsen a finnek győzelmére 6/1, a döntetlenre 9/4, a magyar válogatott sikerére pedig 21/10 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply