A Dortmund még megmentheti szezonját

2015. May 29. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Jurgen Klopp
Jürgen Klopp utolsó mérkőzésén ül a Borussia Dortmund kispadján, aki a szombati, berlini Német Kupa döntőjében hét év után búcsúzik el csapatától. A szakember reméli, hogy a Wolfsburg ellen játékosai arra összpontosítanak majd, hogy 1965, 1989 és 2012 után negyedszer is a magasba emelhessék a trófeát, és nem az érzelmek uralkodnak majd a 90 perc során.

Klopp – akit a következő szezontól Thomas Tuchel vált majd a kispadon – szintén sikerrel távozna, de azt állítja, a legfontosabb, hogy mindenki elhiggye, ez a döntő nem ő róla szól.

“A csapat a lényeg, az, hogy az elrontott szezon ellenére mégis elérjünk valamit. Szeretnénk kihasználni az utolsó lehetőséget. Amikor tavaly nyáron elkezdtük a felkészülést, azt beszéltük, hogy jó lenne eljutni a döntőig, büszke vagyok a játékosaimra, hogy sikerült. Nem vagyok nosztalgikus hangulatban, nekünk csak a meccs lehet fontos, semmi más” – nyilatkozta a 47 éves szakember.

Klopp számára két dolog jelent fejtörést a mérkőzés előtt: nem tudni, hogy Jakub Blaszczykowski húzódása mennyit javult, és pályára léphet-e, illetve kérdés, hogy Roman Weidenfeller vagy Mitch Langerak áll majd a kapuba.,

Klopp, és wolfsburgi kollégája, Dieter Hecking mindenesetre jól elszórakozott egymással a kupadöntő előtti sajtótájékoztatón. “Elárulom, ki véd, ha megmondod, Naldo játszik vagy sem” – poénkodott Klopp, mire Hecking azt válaszolta: “Fogadni mernék, hogy Langerak áll a kapuba, és arra is, hogy Naldo pályára lép nálunk.”

A Dortmund szombati győzelmére 13/10 az odds, a döntetlenre 5/2, míg a Wolfsburg sikerére 21/10 szorzóval lehet fogadni. A bajnokságban a Wolfsburg 2-1-re megnyerte a májusi, hazai összecsapást, míg tavaly decemberben, Dortmundban 2-2-es döntetlen született. Nem csoda, hogy a Borussia edzője aggódik, Naldo ugyanis mindkét mérkőzésen gólt szerzett.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply