Történelmet írna az Auckland

2014. December 14. Sunday in Egyéb, Hírek

Szerdán új-zélandi gőzelemmel vette kezdetét a FIFA-klubvilágbajnokság 11., marokkói tornája, a selejtezőben az Auckland City csapata 0-0-s döntetlent követően büntetőkkel 4-3-ra verte a marokkói Moghreb Tétouan együttesét.

Generic

A klubvébé rekordere, a hatodik alkalommal induló Auckland most abban reménykedik, hogy végre sikerül történelmet írnia, és túljut a negyeddöntőn is. Szombat délutáni ellenfele az algériai ES Setif lesz, amely az utóbbi évek legsikeresebb klubjának számít hazájában.

A hatszoros bajnok és nyolcszoros kupagyőztes együttes az egyike a három algériai csapatnak, amely megnyerte az afrikai Bajnokok Ligáját: a gárda 1988 után idén végzett az első helyen, ezzel biztosítva helyét a klubvébén.

“Semmilyen körülmények között sem szabad alábecsülni az Auckland együttesét. Láttam az előző mérkőzésüket, nagyon jól játszottak a Tetouan ellen, és sok lehetőségük volt a gólszerzésre. Azt hiszem, hogy hasonlóképpen készülnek ellenünk is, ezért szükséges, hogy kellőképpen felkészüljünk. Fizikálisan nagyon erős ellenfél, de az a tény, hogy már 120 perc a játékosok lábában van, és ez az előnyünkre válhat” – nyilatkozta Kheireddine Madoui, az ES Setif edzője.

Az Auckland idén hatodszor vághat neki a tornának, korábban az egyiptomi al-Ahlyval állt az élen holtversenyben öt-öt szerepléssel. Amennyiben sikerülne gólt szereznie az új-zélandiaknak, úgy a sorozat történetében a harmadik csapat lehetne a spanyol Barcelona és a mexikói Monterrey mögött, amely három különböző vébén is eredményes.

A csapat leginkább Emiliano Tade góljaiban bízhat, a 26 éves támadó az előző idényben 14 bajnokin 17-szer talált az ellenfelek kapujába, a 2014-15-ös idényben négy bajnokin három gólnál jár.

“Elképzelhető, hogy az első mérkőzés sokat kivett a fiúkból. A Setif hasonló játékstílusban játszik, mint a Tetouan, a játékosai technikailag nagyon képzettek, és talán egy kicsit jobban összpontosítanak a védekezésre” – elemezte a riválist Ramon Tribulietx, az Auckland City edzője.

Az új-zélandiak győzelmére 6.50 az odds, a döntetlenre 3.50, míg az algériai együttes sikerére 1.60 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply