Torres hisz a vb-szereplésében

2014. May 29. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Torres
Fernando Torres szeretne jó teljesítménnyel előrukkolni a Bolívia elleni, pénteki felkészülési mérkőzésen, hogy bebizonyítsa Vicente del Bosque szövetségi kapitánynak, ott a helye a világbajnokságra készülő spanyol labdarúgó-válogatottban.

 

A Chelsea csatára tagja a spanyolok bő, 30 fős keretének, amelyet június 2-ig kell hét játékossal szűkítenie a kapitánynak. Torres nem lehet büszke az idei szezonjára sem, a Chelsea színeiben mindössze 11 gólig jutott az összes tétmérkőzést figyelembe véve, a Premier League-ben pedig 28 mérkőzésen csupán ötször talált az ellenfelek hálójába.

Fő riválisa, az Atlético Madrid brazil születésű támadója, Diego Costa sérüléssel bajlódik, de érthető, ha Del Bosque a végsőkig kivár a nevezését illetően. Costa ugyanis pont az ellenkezője Torresnek: a szezon során összesen 36-szor volt eredményes.

„Sohasem gondolok arra, hogy ez volt az utolsó mérkőzésem a válogatottban, mindig különös izgalom lesz rajtam úrrá, ha a nemzeti csapathoz jövök. Boldog vagyok, és jó állapotban érzem magam a világbajnokság előtt” – nyilatkozta Torres. „Mindig vannak az emberben kétségek, hogy ott lesz-e a neve a kerethirdetéskor. Fel voltam készülve ara is, hogy nem kerülök be a bő keretbe, de most itt vagyok, és küzdeni fogok azért, hogy utazhassak Brazíliába.”

A pénteki, sevillai csata kiváló alkalom lehet arra, hogy bizonyítson ismét, a Ramon Sanchez Pizjuan-stadionban rendezendő mérkőzésen Spanyolország győzelmére 1.14 az odds, a döntetlenre 7.50, míg Bolívia sikerére 17.00 szorzóval lehet fogadni.

A két csapat korábban egyszer találkozott egymással: húsz éve, az 1994-es világbajnokságon Spanyolország 3-1-re nyert, José Luis Pérez Caminero kétszer, Pep Guardiola egyszer volt eredményes, a dél-amerikaiak gólját Erwin Platini Sanczhez szerezte.

Bolívia nincs csúcsformában, a vb-selejtezőkön mindössze kétszer nyert, a legutóbbi kilenc mérkőzésén nem aratott győzelmet, erre utoljára tavaly februárban volt példa, akkor Haitit verte 2-1-re.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply