Webo sérülése nem súlyos

2014. May 29. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Pierre Webo
A Macedónia elleni, hétfői 2-0-s győzelem után csütörtök este Paraguay ellen lép pályára a kameruni labdarúgó-válogatott. A két hét múlva rajtoló világbajnokságra készülő együttes Ausztriában edzőtáborozik, és a szakvezetés a kufsteini összecsapáson is győzelmet vár.

 

Az afrikai együttes a legutóbbi hat mérkőzése közül mindössze egyszer kapott ki, márciusban a portugálok súlyos, 5-1-es vereséget mértek az együttesre. Volker Finke szövetségi kapitány számára a legfontosabb kérdés, hogy milyen állapotban van Pierre Webo, aki akrobatikus mozdulattal szerzett gólt hétfőn (a másik találatot a mainzi Jean-Eric Maxim Choupo-Moting jegyezte), de vállsérülést szenvedett, így az 55. percben le kellett cserélni.

Nos, a legfrissebb hírek szerint a Fenerbahce támadójának nincs komoly problémája, de várhatóan este nem kockáztat a szakvezetés, és pihenteti inkább. Webóra fontos feladat vár még a világbajnokságon, a csapat ugyanis Brazíliával, Horvátországgal és Mexikóval került egy csoportba, de feltett szándéka, hogy 1990 óta először végre eljut az egyenes kieséses szakaszig. Finke egyelőre bő kerettel dolgozik, jövő hétfőn kell megneveznie azt az öt embert, akit hazaküld a jelenlegi 28 játékos közül.

A csütörtöki ellenfél, Paraguay a legutóbbi négy világbajnokságra kijutott, négy éve még negyeddöntős volt, most viszont a dél-amerikai selejtezőben tökutolsó lett, és 16 mérkőzésen mindössze 12 pontot szerzett.

A drámai hanyatlás után eljött az újraépítés ideje, Victor Genes szövetségi kapitány már a jövő évi, chilei Copa Américára fókuszál, így egy egész fiatal kerettel várja a Kamerun, illetve a vasárnapi, Franciaország elleni csatát: a 21 fős névsorban kilenc 23 évnél fiatalabb szerepel. Rangidősnek a Málagában szereplő csapatkapitány, Roque Santa Cruz számít.

Paraguay győzelmére 3.10 az odds, a döntetlenre 3.10, míg Kamerun sikerére 2.37 szorzóval lehet fogadni.

Kamerun felkészülésének ezzel még nincs vége, a csapat vasárnap Németország ellen lép pályára, június 7-én Moldova ellen is meccsel, így érkezik majd el a vébé nyitányára, a június 13-i, Mexikó elleni összecsapásra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply