Több klub is megkörnyékezte Solskjaert

2013. December 19. Thursday in Egyéb, Hírek

Ole Gunnar Solskjaer

A norvég Molde vezetősége hivatalosan is megerősítette, hogy a csapat vezetőedzőjével, Ole Gunnar Solskjaerral több klub is hajlandó lenne tárgyalást kezdeményezni egy esetleges új állást illetően.

 

A Manchester Unitedben 366 mérkőzésen 126 gólt szerző norvég 2011-ben lett a Molde vezetőedzője, három szezon alatt pedig két bajnoki címet és egy Norvég Kupa-elsőséget ünnepelhetett, utóbbit most novemberben. Eredményei edzőként tehát jók, és mivel igen ismert labdarúgó Angliában, nem meglepő, hogy a szigetországból figyelemmel kísérik teljesítményét.

Amikor Sir Alex Ferguson bejelentette visszavonulását, sokan úgy vélték, Solskjaer is esélyes lehet a posztra, viszont a mostani pletykák – melyek szerint a West Bromwich Albion és a Tottenham Hotspur vezetői keresték meg – sokkal hihetőbbnek tűnnek. Mint ismert, mindkét angol együttes edzőt keres: a WBA Steve Clarke-ot, a Spurs pedig Andre Villa-Boast menesztette néhány napja.

A Molde ügyvezető igazgatója, Tarje Nordstrand egy norvég újságnak adott nyilatkozatában elmondta, több klub is hajlandó lenne tárgyalásokat kezdeményezni egyesületük edzőjével.

“Megerősíthetem, hogy hivatalos kérelmeket kaptunk, de azt nem fogom elárulni, mikor és honnan érkeztek” – mondta Nordstrand, aki szerint nem nehéz kikövetkeztetni, pontosan honnan is érkeztek az ajánlatok, mely országokból, hiszen Solskjaer álma az, hogy a Premier League-ben dolgozhasson egy napon. “Azt mondtuk neki, hogy amennyiben lehetséges, az ünnepek előtt hozza meg a döntését. Minden nap beszélünk, de nehéz megmondani, mikor fogunk végleg leülni. Úgy hisszük, jó esély van arra, hogy váltson már a télen. Ola három év alatt három trófeát nyert a Moldéval, így igen jó időzítés lenne a számára a klubváltás karrierje szempontjából.”

Arra, hogy Solskjaer lesz a WBA következő menedzsere x az odds, míg a Spursnél való szerepvállalását hasonló beosztásban x szorzóval lehet megjátszani.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply