Több kell a csehektől támadásban

2016. June 17. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Tomas Rosicky
Csehország a spanyolok ellen kezdte meg az Európa-bajnokságot, és 1-0-ás vereséget szenvedett. Pénteken a horvátok ellen javíthat.

A csehek nem játszottak rosszul a spanyol válogatott ellen, de túlságosan is defenzív volt a játékuk, és végül nem tudták kihúzni kapott gól nélkül a találkozót. Az egygólos vereséggel nincs veszve semmi, a címvédőnél nehezebb rivális nem vár a csapatra a csoportban. Igaz, sokkal könnyebb sem, a pénteki ellenfél, a horvát válogatott ugyanis szintén meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő az első körben, és megérdemelten győzte le a törököket.

“A spanyolok elleni meccs pozitívumaira kell építenünk a horvátok ellen. Mindenki jól és önfeláldozóan játszott, a küzdőszellemmel semmiféle probléma nem volt. Erre lesz szükségünk a következő mérkőzésen is. Támadásban viszont többet kell mutatnunk, a végjátékban jobbnak kell lennünk” – jelentette ki Tomas Rosicky, a csehek veterán középpályása.

Rosicky szerint bár mindkét csapat nagyon erős, játékosai technikailag képzettek, jelentős különbség van a horvát és a spanyol stílus között. A horvátok direkt futballt játszanak, és elsősorban Luka Modric, valamint Ivan Rakitic kikapcsolásával lehet semlegesíteni a játékukat.

A horvátok pénteki győzelmére a szorzó 2.05, a döntetlenre 3.20, a cseh diadalra 3.60.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply