Jobb klubot érdemelne Hamsík

2016. June 17. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Marek Hamsik
Az első fordulóban egy a meccs végén kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a szlovák labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában, a második mérkőzésen azonban sikerült javítania.

Az oroszoknak nem maradt sok esélyünk, a 32. percben Vladimir Weiss szerzett vezetést, a 45. percben pedig Marek Hamsík az Eb egyik legszebb találatát szerezte: Weiss baloldali szögletét követően úgy tekert a bal kapufára, hogy a labda keresztbe pattanva végül a jobb kapufa mellett zörgette meg a hálót.

A statisztikusok elő is húztak egy érdekességet, 2004 óta először fordul elő, hogy két játékos is egy-egy gólt és gólpasszt jegyezzen (ezúttal Weiss és Hamsík), 12 éve ez a bravúr az angol Wayne Rooneynal és Paul Scholesnak jött össze a horvátok elleni 4-2-es meccsen.

Ján Kozák szövetségi kapitány nem is tudott betelni Hamsík teljesítményével, sőt merész kijelentéssel azt javasolta játékosának, hagyja el a Napolit, mert annál sokkal jobb klubot érdemelne.

A 28 éves támadó középpályás a Jupie Podlavice (2001–2002) és a Slovan Bratislava (2002–2004) ifjúsági csapatai után a pozsonyiaknál mutatkozott be a felnőttek között, de mindössze hat meccset kapott, és 2004-ben, félmillió euróért szerződtette a Brescia. A Serie A-ból a B-be kipottyanó klubnál nem maradt sokáig, 2007-ben a Napoli 5,5 millió eurót fizetett ki érte.

“A teljesítményét látva megérdemelné, hogy egy igazi sztárklubba kerüljön. Azt hiszem, kinőtte a nápolyi klubot. Az oroszok ellen nagyon jól futballozott, sokat segített a védekezésben és gyönyörű gólt szerzett” – mondta Kozák.

A szlovák válogatott két forduló után 3 ponttal áll, és jövő hétfőn, Saint-Étienne-ben Anglia ellen bebiztosíthatja a továbbjutását. Győzelmére a szorzó 6.00, a döntetlenre 3.60, míg az angolok sikerére 1.72.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply