Tizenegyesekkel nyert az Újpest

2014. July 13. Sunday in Egyéb, Hírek

A Magyar Kupa-győztes Újpest gól nélküli döntetlen után büntetőkkel 5-4-re legyőzte a bajnok Debrecent a labdarúgó Szuperkupáért kiírt péntek esti összecsapáson a Puskás Ferenc Stadionban.

Az első félidőben az Újpest futballozott veszélyesebben, a második játékrész már kiegyenlítettebb volt, de gólt ebben a 45 percben sem sikerült szereznie a csapatoknak, így a szabályok értelmében tizenegyesekkel dőlt el a trófea sorsa. A büntetőpárbajban a hajdúságiaktól kettő, a fővárosiaktól viszont csak egy játékos hibázott.

Az Újpest története során harmadszor hódította el a Szuperkupát, amelynek megnyeréséért ezúttal nem járt pénzjutalom.

Eredmény:

Újpest FC – DVSC-TEVA 0-0 – tizenegyesekkel: 5-4

Puskás Ferenc Stadion, v.: Kassai
sárga lap: Balogh B. (50.), illetve Varga (64.)

  • DVSC-TEVA: Novakovic – Lázár (Sidibe, 74.), Máté, Mészáros, Bódi – Mihelic (Jovanovic, a szünetben), Varga, Bouadla, Vadnai – Kulcsár T. (Seydi, 30.), Tisza
  • Újpest FC: Balajcza – Vadász, Litauszki, Heris, Forró – Balogh B., Vasiljevic, Nagy G. – Simon, Stanisavljevic (Nagy J., 86.), Suljic (M’Boma, 61.)

Az első félidőben többet kezdeményezett, így veszélyesebben is futballozott az Újpest, amely azonban egyik lehetőségét sem tudta gólra váltani. A Debrecen sokkal inkább figyelt a védekezésére, ennek megfelelően nem sokszor járt a fővárosiak tizenhatosa környékén, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

Fordulás után a hajdúsági együttes már nagyobb hangsúlyt fektetett az akciókra, így számos helyzetet dolgozott ki, de a kapuba nem sikerült betalálnia, ahogyan a néhány veszélyes ellentámadást vezető Újpestnek sem.

A büntetőknél aztán debreceni részről Bódi és Máté is rontott, a fővárosiaktól viszont csak Balogh Balázs hibázott, így a lila-fehér együttes 1992 és 2002 után újra elhódította a Szuperkupát.

skt \ sma \ ksy

MTI 2014. július 11., péntek 22:48

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply