Tíz év után kieshet a Kaposvár

2014. May 10. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Jose Gomes

Selymes Tibor téli kinevezésével sem változott meg a helyzet drasztikusan a Kaposvár labdarúgócsapatnál, az együttes az őszi 17 bajnokin kilenc pontot szerzett, de sereghajtóként tavasszal sem sikerült előrébb lépnie.

 

Idén tíz bajnokiból tíz pontot gyűjtött, legyőzte a Mezőkövesdet (1-0) és a Haladást (2-0), a Pakssal 0-0-s döntetlent, míg a Pápával, az Újpesttel és a Puskás Akadémiával 1-1-re végzett. A csapat három fordulóval a szezon vége előtt 19 ponttal még mindig utolsó, és kilenc pontra van a bennmaradást jelentő 14. pozíciótól. Azaz matematikailag még van esély, de igazából csoda kellene, hogy elkerülje a kiesést.

Így véli ezt a csapat saját nevelésű játékosa, Balázs Benjámin, aki szerint az őszi teljesítményhez képest minimális a fejlődés. “A támadójátékunk nagyon gyenge, igazából nem is a védekezéssel volt nagy bajunk. Célunk, hogy a maradék három meccsen még szépen játsszunk, gólokat és pontokat szerezzünk” – nyilatkozta.

A csapat helyzete nem könnyű, ugyanis a Videoton, a Győr és az MTK lesz az ellenfél. Szombat délután a Sóstói-stadionban lép pályára az együttes, a Videoton győzelmére 1.22 az odds, a döntetlenre 6.00, míg a kaposváriak idegenbeli sikerére 12.00 szorzóval lehet fogadni. Az is biztos, hogy a két mérkőzésről eltiltott Bank István nem léphet majd pályára.

A fehérváriaknál egyértelmű a helyzet, a hátralévő három bajnokit meg kell nyerni, és akkor meglesz a bajnoki bronzérem. Az együttes ugyanúgy 48 ponttal rendelkezik, mint a Ferencváros, így nem szabad botlania, különben lépéshátrányba kerülhet a dobogóért folytatott harcban.

“Minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk, nem számít az sem különlegesnek, ha a tabella utolsó helyezettje látogat hozzánk. Harcban vagyunk a nemzetközi kupaszereplést jelentő harmadik helyért, képesnek érzem a csapatot arra, hogy a maradék bajnokikat mind megnyerje” – jelentette ki Arturo Álvarez, a Videoton salvadori válogatott középpályása.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply