Fiatal argentint igazolt a Valencia

2014. May 10. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

A spanyol klub bejelentette, hogy leigazolja a Racing Club fiatal támadóját, Rodrigo de Pault, aki már a napokban áteshet az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Adil Rami

De Paul a Buenos Aires-i egyesület saját nevelésű labdarúgója, aki már 2012-ben bemutatkozott a felnőttek között. A sokoldalú játékos az elmúlt két szezonban összesen 56 bajnokin szerepelt, és teljesítményével több európai csapat érdeklődését is felkeltette.

A hírek szerint Olaszországból az Udinese érdeklődött De Paul leigazolása iránt, ám a Valencia előbb megegyezett a Racinggal. A spanyol klub állítólag 6 millió eurót fizet a 19 éves labdarúgó játékjogáért. A Valencia bejelentése szerint a támadó a napokban átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, de hivatalosan csak az átigazolási időszak kezdetén csatlakozhat új csapatához.

“Fiatal kora ellenére már bizonyított Argentínában, tehetsége megkérdőjelezhetetlen, már most csapata vezére tudott lenni. Hisszük, hogy Rodrigo rendelkezik azzal a tehetséggel, amely majd kiemeli őt az európai mezőnyből” – mondta De Paul leigazolásának bejelentésekor a fiatal játékosról Francisco Rufete, a Valencia igazgatója.

A 8. helyezett Valencia a spanyol bajnokság utolsó előtti fordulójában a 10. Levante otthonába látogat: a hazai győzelem oddsa 3.30, a döntetlenre 3.40, a vendégek sikerére 2.15 a szorzó.

A két csapat a közelmúltban hasonló formát mutatott, utolsó hat meccséből mindkét gárda kettőt nyert meg, kettőt vesztett el és kettőn játszott döntetlent.

A két csapat őszi összecsapását 2-0-ra nyerte hazai pályán a Valencia.

Forrás: Unibet

Leave a Reply