Tíz év után élvonalba jutott a Leicester

2014. April 6. Sunday in Angol Championship, Hírek

Nigel Pearson

Hat fordulóval az angol másodosztályú bajnokság befejezése előtt eldőlt, hogy a Leicester City a következő idényt már a Premiershipben kezdi meg.

 

A leicesteriek péntek este 2-1-re legyőzték a Sheffield Wednesdayt, és miután a harmadik helyezett QPR vereséget szenvedett szombaton, behozhatatlan előnyre tettek szert vele szemben. A hátralévő hat fordulóban tehát egyedül az lehet a kérdés a City számára, hogy az első vagy a második helyen jut fel az élvonalba. A bajnoki címre rendkívül jók az esélyei, hiszen a Burnley szombati döntetlenjével már kilenc pont az előnye a második helyezett előtt, vagyis akár három pontvesztés is belefér a hátralévő hat meccsen.

“Ezek után is azt akarom, hogy minden hátralévő meccset megnyerjünk, és bajnokként jussunk az élvonalba. Nagyon keményen kell küzdenünk azért, hogy elérjük ezt a célt” – mondta Nigel Pearson, a Leicester vezetőedzője.

A Championship éllovasa korábban hat alkalommal nyerte meg a másodosztály küzdelmeit, és eddigi története során 46 idényt töltött el az élvonalban. A csapat legutóbb tíz évvel ezelőtt, 2004-ben esett ki a Premiershipből, és azóta többször is közel járt a visszajutáshoz, de a végén rendre elbukott.

Tavaly például a rájátszásban úgy esett ki a Watforddal szemben a gárda, hogy a 93. percben döntetlennél kihagyott egy büntetőt, az ebből indított támadásból pedig gólt szerzett az ellenfél.

Kedden a nyolcadik helyezett Brighton látogat a Leicester otthonába. A vendégek a rájátszásba igyekeznek, ám nehézzé tették saját dolgukat, legutóbbi öt bajnokijukból egyet sem nyertek meg, három vereség után döntetleneztek a Blackburnnal, majd legutóbb a Barnsleyval. A hazaiak győzelmére 1.66 az odds, a döntetlenre 3.80, a Brighton diadalára 3.80 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply