Tét nélkül is motiváltak a franciák

2014. September 4. Thursday in Egyéb, Hírek

Didier Deschamps
Miközben Európa válogatottjai megkezdik az Európa-bajnoki selejtezőket, a 2016-os Eb házigazdája, Franciaország barátságos meccseken lép pályára. Csütörtökön a spanyolok látogatnak Párizsba.

 

A világbajnokságon a későbbi győztes németektől elszenvedett 1-0-ás negyeddöntős vereség után Didier Deschamps elkezdte építeni válogatottját a két vé múlva sorra kerülő Európa-bajnokságra. Miután tétmérkőzése addig már nem lesz a csapatnak, a szakmai stábnak barátságos találkozókon kell megtalálnia a csapat optimális összetételét.

A gallok csütörtökön, Párizsban a spanyol válogatott ellen kezdik meg a felkészülési meccsek sorát. Deschamps szerint egyáltalán nem okoz gondot, hogy tét nélküli összecsapások szerepelnek az őszi versenynaptárban, a játékosok ugyanis motiváltak, és mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy biztosítsák helyüket a keretben.

“Mindenki tudja, hogy óriási megtiszteltetés a válogatottban szerepelni, és viselni a címeres mezt. Ez egyben egyfajta kötelességet is jelent a közönség felé, senki sem engedheti meg magának, hogy ne teljes erőbedobással küzdjön a válogatottban” – jelentette ki Deschamps.

A kapitány egyébként látványos, jó meccset vár a spanyolok ellen. Szerinte mivel az idény elején még frissek a játékosok, képesek kihozni magukból a legtöbbet. Néhány hónap múlva már egész más lenne a helyzet.

“Az idény közepén a játék már nem annyira látványos, a játékosok rengeteg meccset játszanak a klubjaikban, és fáradtabban lépnek pályára a válogatottban is. A csütörtöki meccs miatt nem aggódom, elvégre a spanyolokkal játszunk, a Stade de France-ban, tehát minden adott a jó mérkőzéshez” – tette hozzá a szakember.

A franciák győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.20, a spanyolok diadalára 3.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply