Gera felszabadult játékot szeretne

2014. September 4. Thursday in Hírek, Magyar válogatott

Gera Zoltán
Gera Zoltán két év kihagyás után vasárnap ismét pályára léphet a magyar válogatottban, miután sérüléseiből már teljesen felépült, és visszanyerte formáját is.

 

Pintér Attila első alkalommal hívta meg Gerát a válogatott keretébe, de könnyen elképzelhető, hogy máris kulcsszerepet szán a 35 éves játékosnak. Bár a szövetségi kapitány egyelőre nem árulta el, hogy kezdőként vagy csereként számít a támadóra a vasárnapi, északírek elleni Eb-selejtezőn, azt elmondta, hogy 40 percig nagyon hasznos lehet a ferencvárosi futballista játéka a csapat számára.

Gera utoljára 2012 októberében volt válogatott, akkor a mieink 3-1-re legyőzték a törököket, a veterán támadó pedig góllal vette ki a részét a sikerből. Azóta szinte teljesen kicserélődött a keret, de Gera úgy érzi, jó társaság alakul Pintér Attila kezei alatt.

“A jelenlegi válogatott keret játékosai fiatalok, éhesek a sikerre, úgy látom, lelkes, jó hozzáállású játékosok alkotják a csapatot. Még az ismerkedés fázisában vagyunk, azon vagyok, hogy a pályán is minél jobban megismerjem a játékostársakat. Összességében a keret pozitív benyomást tett rám, azt várom, hogy jól kezdjük a selejtező sorozatot” – mondta az mlsz.hu-nak a labdarúgó.

Gera úgy érzi, korábban gyakran gondot jelentett a válogatottnál, hogy a játékosok görcsösen léptek pályára aktuális ellenfelük ellen, nem tudták függetleníteni magukat az elvárásoktól, a külvilág zavaró tényezőitől.

“Fontos, hogy ne kapkodjunk, ne legyünk görcsösek, ne roppantson össze bennünket a tét, hanem mindenki felszabadultan játsszon. Próbálnunk kell kizárni a külvilágot, nem szabad, hogy bárkit is görcsössé tegyenek az elvárások, az elmúlt bő tíz évben az egyik ellensége mindig az volt a válogottnak, hogy összeroppant a társaság. Mindenkinek azt kell nyújtania, ami benne van, amiért ide került, ha ezt meg tudjuk valósítani, jó eredményt fogunk elérni” – tette hozzá Gera.

A magyar válogatott vasárnapi győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.00, az északírek diadalára 8.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply