Távozik a Besiktastól Bilic

2015. May 21. Thursday in Egyéb, Hírek

Slaven Bilic
Tönkretette egész évi munkáját tíz nap alatt a Besiktas labdarúgócsapata, melynek vezetése szerda éjszaka bejelentette, hogy a szezon végén megválik Slaven Bilic vezetőedzőtől.

A csapat három fordulóval ezelőtt még a Gatalasarayjal azonos pontszámmal a bajnokság élén állt, azóta azonban három mérkőzésen mindössze két pontot szerzett, és nemcsak az aranyéremről maradt le, de a papírforma szerint csak harmadik lesz, és a Bajnokok Ligájában sem indulhat.

A balszerencse-sorozat május 10-én kezdődött, amikor hazai pályán mindössze 1-1-es döntetlent ért el az alsóházhoz tartózó Gaziantepspor ellen, négy nappal később pedig hasonló eredményt ért el az ugyancsak gyengécske Akhisar Belediyespor otthonában. Még talán maradt volna esély a hajrára, de hétfőn ismét pofont kapott saját közönsége előtt: a vendég Konyaspor 1-0-ra nyert, a mélybe taszítva ezzel az isztambuli együttest.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt a Galatasaray áll az élen 73 ponttal, a Fenerbahcénak 70, a Besiktasnak 66 pontja van. Vasárnap az első és a harmadik egymás ellen játszik, a Galatasaray hazai győzelmére 19/20 az odds, a döntetlenre 13/5, míg a Besiktas idegenbeli sikerére 13/5 szorzóval lehet fogadni.

A történtek után két nappal a Besiktas tulajdonosa, Fikret Orman megerősítette, hogy Slaven Bilic – akinek a szerződése 2016 nyaráig szól – a szezon végén elhagyja a klubot.

“Tudtam, hogyan mennek a dolgok Törökországban, de reménykedtem, hogy meg fogom tudni tartani az állásomat következő szezonban. Bíztam a hároméves munkában, de ez már nem fog megvalósulni” – nyilatkozta a szakember.

A játékosként vb-bronzérmes, később hat évig horvát szövetségi kapitányként dolgozó 46 éves szakember iránt állítólag Angliából érdekélődnek, ahol egykoron az West Ham Unitedben (1996-1997) és az Evertonban (1997-2000) is futballozott.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply