Kupagyőzelemmel búcsúzna Kehl

2015. May 21. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Sebastian Kehl
Befejezi a pályafutását a szezon végén Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund játékosa reméli, hogy a csalódást keltő szezont egy kupagyőzelemmel tudják megmenteni.

A Borussia Dortmund a szezon első felében a kiesés ellen küzdött, többször állt a Bundesliga tabellájának utolsó helyén. A Bajnokok Ligájában azonban nem vallott kudarcot az együttes, és a tavaszi szezonban a bajnokságban is javítani tudott, az utolsó forduló előtt már hetedik a tabellán, és még van esélye az Európa Liga-indulást biztosító hatodik helyre.

Ugyanakkor az idény legfontosabb meccse nem az utolsó bajnoki lesz, mert a dortmundiak még kivívhatják az európai kupaindulást a Német Kupa elnyerésével, a döntőben a Wolfsburg lesz Jürgen Klopp csapatának ellenfele.

A vezetőedző a szezon végén mindenképpen távozik, de nem csak Klopp szeretne kupagyőzelemmel búcsúzni. A csapat rutinos védője, Sebastian Kehl a kupadöntővel zárja aktív pályafutását, és nagyon örül neki, hogy utolsó meccsének komoly tétje lesz.

“Mindig szerettem volna egy komoly meccsel búcsúzni, ez nagyszerű. Nem is tudnék jobb forgatókönyvet kitalálni, mint egy berlini kupadöntős búcsú. Amikor eldöntöttem, hogy befejezem, akkor még nem volt világos, hogy is végződik majd a szezon. De most már tudom, ez a megfelelő időpont a befejezésre. Már csak pár nap van hátra, biztosan nagyon érzelmes lesz a vége” – mondta a 35 éves Kehl, aki a Hannoverben kezdte profi pályafutását, majd egy féléves freiburgi kitérő után került a Borussia Dortmundhoz. A dortmundiak színeiben összesen 14 szezont játszott.

A Borussia Dortmund a Bundesliga utolsó fordulójában a Werder Brement fogadja: a hazai győzelem oddsa 1/4, a döntetlenre 11/2, a vendégek sikerére 10/1 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply