Csoda kellene Gulácsiék megelőzéséhez

2015. May 21. Thursday in Egyéb, Hírek

Bár a sorozatban aratott négy győzelme után két meccslabdát is elrontott a Red Bull Salzburg labdarúgócsapata, nem kell aggódnia az aranyérem elvesztése miatt.

Generic

Az osztrák bajnokság első helyén álló csapat szombaton a Rheindorf Altach otthonában is bebiztosíthatta volna bajnoki aranyérmét, de hiába vezetett már az első percben Valon Berisha góljával, végül be kellett érnie a 2-2-es döntetlennel.

Szerdán jött az újabb lehetőség, de ezúttal a másik, szintén Európa Liga-indulásra hajtó csapat, a Sturm Graz otthonában sem sikerült nyerni. Igaz, a gól nélküli döntetlen azt jelenti, hogy a Salzburg már csak valami isteni csoda folytán bukhatja el a bajnoki aranyat.

A csapat két fordulóval a bajnokság vége előtt 69 ponttal áll az élen, a Rapid Wiennek ugyan csupán 60 pontja van, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Azaz ha a Salzburg elveszít a Wolfsberger AC elleni hazai, és az Austria Wien elleni idegenbeli meccset, a Rapid pedig kilenc pontot szerez a Wiener Neustadt, a Grödig és a Wolfsberger AC ellen, akkor pontazonosság alakul ki. Ebben az esetben a gólkülönbség dönt, de jelenleg a Salzburg +31-gyel jobb a vetélytársnál, és nagy balszerencsének kellene történnie, hogy ezt elrontsa.

Gulácsi Péter csapata tehát matematikailag még nem ért célba, ennek ellenére szinte biztosan bajnoknak tekinthető, és ez lesz a klub történetének kilencedik aranyérme.

A legutóbbi két arany mellé 2012-ben és 2014-ben kupagyőzelem is párosult: előbb az SV Ried ellen nyert 3-0-ra, tavaly pedig a másodosztályú St. Pöltent győzte le 4-2-re. Idén meglehet az újabb duplázás, a június 3-i döntőben az Austria Wien lesz az ellenfél. A bécsiek 90 perc alatt kiharcolt győzelmére 9/2 az odds, a döntetlenre 3/1, míg a Salzburg történetének rendes játékidőben kiharcolt harmadik kupasikerére 4/7 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply