Tabarezt megerősíthetik pozíciójában

2014. June 26. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Oscar Tabarez
Uruguay nehézkes rajt után jött bele a csoportkör küzdelmeibe, a nyolcaddöntőben Kolumbia ellen bizonyíthatnak Tabarez tanítványai.

 

Uruguay első meccsén meglepőnek tűnő, 3-1-es vereséget szenvedett riválisától, Costa Ricától, majd a második összecsapásukat Anglia legjobbjai ellen vívták, és az első mérkőzésen még jegelt Luis Suarez két találatával nyertek 2-1-re. Olaszország elleni utolsó csatájukat pedig úgy kezdték, hogy az itáliaiaknak a döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutáshoz, a hajrában szerzett győztes gól azonban eldöntötte a továbbjutást, aminek a dél-amerikaiak örülhettek végül.

Szombati ellenfelük a nyolcaddöntőben a 100%-os teljesítménnyel a csoportja élén végzett Kolumbia lesz, de az uruk pozitívan várják a mérkőzést, amely a szövetség első emberének nyilatkozatából is kiderül.

Wilmar Valdez az uruguayi labdarúgó-szövetség (AUF) elnöke az El Pais nevű napilapban adott nyilatkozatában elmondta, hogy a 2014-es világbajnokság után meg szeretné hosszabbítani Oscar Tabarez, a válogatott szövetségi kapitányának szerződését. “Csak a magam nevében beszélek, de ha rajtam múlna, minden ugyanúgy folytatódna, ahogy eddig volt.”

Valdez kifejtette azt is, amikor az uruguayi szövetség küldöttsége megérkezett a világbajnokságra, az egyik első dolguk volt felkeresni Tabarezt és biztosítani őt bizalmukról, hogy semmi sem fog változni a jövőben.

Lugano, akinek sérülés miatt kérdéses a játéka a dél-amerikai rangadón, az alábbit posztolta az egyik közösségi portálra. “Az uruguayiak sosem adják fel, harcosok és ugyan kicsik vagyunk, de arról álmodunk, hogy óriások leszünk.” Majd filozofikusan még hozzáfűzte: “meg akarjuk nyerni a könnyű meccseket, de megnehezítjük azokat, hogy olykor a nehéz meccsek is kicsit könnyebbnek tűnjenek.”

Nagy reményekkel készül tehát Uruguay a nyolcaddöntőre, ahol Kolumbia győzelmének oddsa 2.10, a döntetlené 3.50, Uruguay győzelmére pedig 3.80 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply