Görögország Costa Rica ellen folytatja

2014. June 26. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Fernando Santos
Görögország utolsó pillanatban, tizenegyesből harcolta ki a továbbjutást Elefántcsontpart ellen és Costa Ricával került szembe a nyolcaddöntőben.

 

A görögök az utolsó csoportmeccsükön az első félidő végén szereztek vezetést, de Elefántcsontpart a hajrában egyenlíteni tudott, és ezzel továbbjutásra állt csoportjában. Fernando Santos, Görögország szövetségi kapitánya nyilatkozatában megdicsérte csapatát az utolsó összecsapáson mutatott teljesítményéért: “A taktikusabb, a győzelmet jobban akaró és a több gólhelyzetet kialakító csapat jutott tovább. A két gólunk mellett háromszor találtuk el a kapufát is, úgyhogy megérdemelt győzelmet arattunk. Az első két meccsünkön nem összpontosítottunk jól, noha éppen ez az erősségünk, de most megmutattuk, mit tudunk, nem csak védekezésben, de támadásban is.”

Kifejtette továbbá, hogy végig biztos volt csapatának továbbjutásában, amit a játékosokkal is tudatott: “Már reggel megmondtam a játékosaimnak, hogy nem ez lesz az utolsó mérkőzésük itt.”

A Costa Rica elleni nyolcaddöntő vasárnap lesz, Görögország győzelmére 3.10 a szorzó, a döntetlenre 3.10, a közép-amerikai csapat sikerére 2.60 az odds.

A folytatásban elmondta, most már a leendő ellenfél tanulmányozásával és a mérkőzésre való felkészüléssel foglalkoznak az elkövetkező napokban. “Örülök, hogy boldogságot okoztunk a görög embereknek. Innentől a Costa Rica elleni meccsre fókuszálunk, visszatérünk a bázisunkra és alaposan kielemezzük ellenfelünket. Nagyon kell majd koncentrálnunk erre az összecsapásra, nem engedhetjük meg magunknak, hogy alábecsüljük őket.”

Santos szerződése a mérkőzés utáni napon jár le, de a szakvezető csak viccesen ennyit jegyzett meg ezzel kapcsolatban: “remélem meghosszabbítják a szerződésemet, legalább a negyeddöntőig.”

A csapat defenzív játékát bírálóknak pedig csak ennyit üzent: “a labdarúgás a támadásról és a védekezésről szól. Mi jól tudunk védekezni és nagyon jól tudunk abból ellentámadásokat vezetni.”

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply