Szép gólokkal verte a Pécs a Nyíregyházát

2015. May 29. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Pécs a vendég Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.
Labdarúgó NB I - PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus

Pécs, 2015. május 29. Szurkolók ásnak el a pályán egy koporsót a pécsi futball temetését szimbolizálva a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias – Nyíregyháza Spartacus találkozó végén Pécsen 2015. május 29-én. A két csapat nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a 2015/16-os idényre. MTI Fotó: Sóki Tamás
Azonosító: DSOKI20150529418

Mivel egyik csapat sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így ez volt mindkettőnek az utolsó NB I-es meccse, a következő idényben a harmadosztályban folytathatja Pécs és a Nyíregyháza is. A szurkolók a mérkőzésen szinte végig hangosan szidták a magyar szövetséget.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:

PMFC-Matias – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (0-0)

Pécs, 3500 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Heffler N. (84.), Pauljevic (93.), illetve Karacs (46.)

  • PMFC-Matias: Helesfay – Pauljevic, Horváth A., Ojdanic, Tadejevic – Kővári (Rácz, a szünetben), James, Weitzer (Heffler N., a szünetben), Márkvárt, Szatmári – Frank (Pávkovics, 89.)
  • Nyíregyháza Spartacus: Ovsienko – Fodor, Rubus, Kovacevic, Törtei – Zofcák (Abdouraman, 86.), Kostic, Pekár, Koller, Halenár (Karacs, a szünetben) – Darcimelija (Rezes, a szünetben)

Az élvonalbeli induláshoz szükséges licenc nélkül maradt pécsi klub utánpótlás játékosainak felvonulásával búcsúzott az élvonaltól, míg a szurkolók molinókkal és füstbombával készültek. A csapatok felvonulása után a szintén licenchiány miatt búcsúzó Nyíregyháza és Pécs futballistái összeölelkeztek a kezdőkörben.

Az öt perc késéssel kezdődött meccs első félidejében sok hibával játszott mindkét csapat, így nem sok helyzet adódott, de a Pécs járt közelebb a gólhoz, ugyanis egy ízben a nyíregyházi kapus mentett nagyot, a szünet előtt pedig Márkvárt a kapufát találta el.

A szünetben kikerült a pálya mellé egy koporsó, amely jelképesen a pécsi futballt temette…

Vendéggólal kezdődött a folytatás, méghozzá a félidőben élete első élvonalbeli meccsére beállt Karacs Péter egy perc alatt bevette a rivális kapuját. A góltól sem élénkült meg a játék, a Pécs görcsösen próbálkozott, de jó ideig nem járt sikerrel. A legnagyobb izgalmat az okozta, hogy egy görögtűz a pályán landolt, eközben pedig perceken át szólt a hangosbemondóból az AC/DC nevű rockbanda Thunderstruck című slágere… A hajrában aztán a mecsekaljaiak két szépségdíjas bombagóllal fordítottak és otthon tartották a három pontot.

sgj \ scp \ ksy

MTI 2015. május 29., péntek 21:13

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply